Századszorra is Lipcsei a király!

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 23. 17:55
Ikonja, csapatkapitánya találatával győzött idegenben a Baktalórántháza ellen a Ferencváros labdarúgócsapata a másodosztályú labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában. A zöld-fehérek immáron tét nélkül, biztos feljutóként léphettek pályára a szabolcsi kisvárosban és Lipcsei Péter góljával 3-2-re verték ellenfelüket. Nehéz meccsen vannak túl a fővárosiak, ám főként rutinjuknak köszönhetően három ponttal gazdagodhattak. A vendégek kapitánya 400. bajnoki mérkőzésén századik alkalommal vette be az aktuális ellenfél kapuját.

NB II, 27. FORDULÓ:
BAKTALÓRÁNTHÁZA – FERENCVÁROS 2-3 (1-2)
Baktalórántháza, 1000 néző. Vezette: Varga L. (Varga Zs., Fehér Gy.)
BAKTA: Sándor – Mező, Tolnai (Zámbori 77.), Szilágyi (Illés 56.), Bodnár – Vágó, Kozma, Simon, Marics (Tóth Sz. 70.) – Szenes, Koskovits. Vezetőedző: Gebri Pál.
FTC: Holczer - Fülöp, Csiszár, Balog, Baranyai (Kamate, 68.) - Fitos, Lipcsei, Tóth B. (Zsivóczky 80.), Lamine (Pölöskey, 72.) - Shaw, Ferenczi. Vezetőedző: Bobby Davison.
Gólszerző: Marics (40.), Tolnai (62.), ill. Fitos (10.), Ferenczi (30.), Lipcsei (65.)
Sárga lap: Tolnai (34.), ill. Kamate (74.)
További eredmények:
Nyugati csoport, 27. forduló:
  • Ajka-Baja 3–0 (0–0)
  • Budaörs–Kozármisleny 3–1 (3–1)
  • FC Tatabánya–ZTE FC II 3–3 (2–1)
  • PMFC–Felcsút 5–0 (2–0)
Keleti csoport, 27. forduló:
  • Szolnok–Cegléd 1–1 (0–0)
  • Kazincbarcika–Vác-Újbuda 4–1 (1–0)
  • Vecsés–Békéscsaba 0–0
  • Tököl–Bőcs 1–2 (0–1)

Ideiglenesen megnyugodtak a kedélyek az Üllői út környékén. A csapat két balszerencsés szezont követően feljutott a számukra purgatóriumnak tartott másodosztályú bajnokságból. Az új Albert-stadion építése is jó úton halad. A vezetőség pedig arról is gondoskodni fog, hogy az élvonalban minőségi játékosokból álló együttes léphessen pályára. Több klasszis labdarúgó érkezése is várható a nyár folyamán.

Ezek után nem meglepő, ha különösebb idegeskedés nélkül léptek pályára a zöld-fehérek Baktalórántházán. Az viszont szokatlan volt, hogy ilyen kevés angol légióssal kezdett a Fradi. Ezúttal egyedül Paul Shaw volt ott a gárdában.

Jól kezdtek a fővárosiak, a hazaiak a jobbszélen nem tudták tartani Fitos Lászlót. A fiatal játékos a 10. percben meg is szerezte a vezetést a Fradinak, hiszen egy csel után jobbal óriási gólt ragasztott a Bakta hálójába.

Nyomasztó volt a Ferencváros fölénye, persze elsősorban a hazaiak számára. A vendégeket a legkisebb mértékben sem zavarta az esélyesség terhe. Ferenczi István barátja, Tóth Bence beadását követően a hazai védők tehetetlen küzdelme közepette közelről talált be Sándor hálójába.

Hogy ne legyen teljes Bobby Davison öröme, a vendéglátók szépítettek a félidő hajrájában. Lendületük pedig megmaradt a második részre is, hiszen Tolnai révén a 62. percben sikerült egalizálniuk. Tegyük hozzá, hogy mindkét találatot nagy védelmi hiba előzte meg…

Néhány percet kellett csak várni arra, hogy eljöjjön a délután fénypontja. Lipcsei Péter, a zöld-fehérek ikonja négyszázadik bajnoki mérkőzésén századszorra talált be soros ellenfelük hálójába. A 36 éves klasszis a tizenhatos előteréből lőtt, labdája viszont megpattant. Ennek köszönhetően Sándornak esélye sem volt a hárításra.

Győzött tehát a Ferencváros, ami már csak a presztízs miatt is fontos volt. A zöld-fehérek így méltóképpen folytatták menetelésüket a másodosztályban – immáron tét nélkül.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu