Eger-KO, tíz góllal nyert a Szolnok

Szerző: MTILétrehozva: 2014. december 18. 13:18
Kiütéses, nyolcgólos vereséget szenvedett a magyar bajnok Eger olasz vendégétől, a Pro Reccótól a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 12 csapatos főtáblájának A jelű hatosában, a körmérkőzéses sorozat szerda esti második fordulójában a Bitskey-uszodában. A Spandau 04 vendégeként Berlinben is diadalmaskodni tudott, méghozzá tízgólos különbséggel a Szolnok.

BL, főtábla, 2. forduló, A csoport:
ZF-Eger-Pro Recco 4-12 (1-5, 2-3, 1-3, 0-1)
A magyar csapat góldobói: Cuk 2, Lőrincz, Szivós 1-1

A hevesi gárda, amely bravúrosan kezdte az oda-visszavágós rendszerű tornasorozatot azzal, hogy döntetlenre végzett a címvédő spanyol CNA Barceloneta otthonában, hazai medencében az évek óta okkal a világ egyik legjobb klubcsapataként számon tartott itáliai együttest fogadta, ezzel együtt bizakodott újabb jó eredmény elérésében.

Az álmoknak azonban gyorsan véget vetett az erőfitogtatással felérő módon kezdő Pro Recco, amely két emberelőnyét gond nélkül gólra váltotta (0-2).  A hat az öt elleni játék ugyanakkor nem hozott eredményt a hazaiaknak, a vendégvezetés így folyamatosan tovább nőtt (0-5).

A nyitónegyed zárása előtt nem sokkal szépített az Eger (1-5), de aztán a folytatásban sem volt sok köszönet: 7-1-es olasz vezetésnél a világbajnok Szivós Márton villant ugyan (2-8), a mérkőzés végkimenetele azonban gyakorlatilag már a nagyszünetre eldőlt.

A harmadik nyolc percben ötről hétre duzzadt a gólkülönbség, a befejező játékrészre egri szemszögből 4-11-nél tértek vissza a vízbe a csapatok. Az utolsó negyedben az olasz együttes már nem erőltette minden áron a góllövést, az Eger pedig nem tudott betalálni a rivális kapujába, így 12-4-es csúnya vereség lett a vége.

Az Eger a főtábla harmadik fordulójában a szintén olasz Brescia vendége lesz január 14-én.

BL, főtábla, 2. forduló, B csoport:
Spandau 04 (német)-Szolnoki Dózsa 7-17 (1-4, 1-5, 3-4, 2-4)
A magyar csapat góldobói: Tóth M. 5, Varga Dénes 4, Vámos, Kis G. 3-3, Madaras 2

Az első fordulóban a horvát Primorje Rijeka ellen idehaza aratott egygólos siker után a folytatásban is győztes meccsre készült a Tisza-parti alakulat, amely a német fővárosban a hazai pólósok mellett több légióst, így a kapuban a magyar Baksa Lászlót felvonultató együttessel szállt vízbe.

A találkozó elején a berliniek jutottak előnyhöz (1-0), utána viszont afféle szolnoki pólófesztivál következett, merthogy a magyar csapat gyors egyenlítést követően sorozatban nyolcszor vette be a Spandau hálóját (1-8).

A második negyed után 9-2-re, a harmadik után pedig 13-5-re vezetett a Szolnok, amelynek számos kiváló játékosa közül különösen az öt gólig jutott Tóth Márton és a négy ízben eredményes olimpiai és világbajnok Varga Dénes volt igazán elemében. A kétszeres ötkarikás aranyérmes és kétszeres vb-győztes Madaras Norbert állította elő a tízgólos differenciát (5-15), s a végén is maradt a kétszámjegyű különbség: a magyar csapat 17-7-re diadalmaskodott.

A harmadik főtáblás játéknapon, január 14-én a szerb Partizan Beograd látogat Szolnokra.

 

Címkék: ZF Eger
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu