Nem csak Vujinra figyel a Hamburg

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 4. 12:59
Sorsdöntő meccsre készülnek a hamburgiak, ha nem tudnak nyerni a Veszprém ellen, könnyen lemondhatnak a csoportelsőségről. Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a német szakvezetővel készített interjút.

Bár a kikötővárosiak a hazai pontvadászatban nemrég legyőzték a BL-címvédő Kiel-t és a Löwent is egy-egy góllal, a Bajnokok Ligájában nem nyújtanak ilyen fantasztikus teljesítményt.  Az ősz folyamán kikaptak a Koldingtól és a Veszprémtől is, a csoport utolsó helyén álló Presov ellen pedig csak döntetlent értek el az előző fordulóban.

Ahogy Martin Schwalb kiemelte, a veszprémi vereségben nagy része volt a gyenge védekezésnek és kapusteljesítménynek, valamint annak a Marko Vujinnak, aki 13 góllal terhelte meg Johannes Bitter hálóját. A német szakvezető szerint azonban hiba lenne, ha csak a szerb balkezes átlövőre koncentrálnának mai meccsen, hiszen a Veszprém kerete Perezzel, Császárral és Sulic-csal túl erős ehhez. Kiemelte azt is, hogy a magyar bajnok leginkább hazai pályán, fanatikus szurkolói előtt erős, idegenben el lehet kapni őket. 

A hamburgi mérkőzés mindkét csapat számára sorsdöntő, a német edzőnek különösen az lehet: a pletykák szerint Schwalb alatt inog a kispad, egy Veszprém elleni otthoni vereség akár a menesztését is jelentheti.

Hozzá kell tenni, hogy a magyar bajnok sorsolása nem túl kedvező, hiszen a Hamburg után 2011-ben következik egy montpellier-i és koldingi vizit, Iváncsikék csak az idegenben is legyőzött Presovot fogadják majd hazai pályán. A Hamburg ezzel szemben jövőre hazai pályán fogadja a francia bajnokot, idegenben mérkőzik meg a Savehof gárdájával és szintén otthon látja vendégül a dánokat. Így a mai meccs rendkívüli fontosságú, nemcsak a győzelem, hanem a gólkülönbség szempontjából is.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu