Nem sikerült az újabb váci bravúr

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 20. 16:15
Sosem jutott még nemzetközi kézilabda kupában elődöntőbe a Syma-Vác, ez sajnos vasárnap sem sikerült: Németh András lányai hazai pályán 28-29-es vereséget szenvedtek a dán Holstebrotól az EHF-kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Az északi együttes már az első félidőt követően három gólos előnyre tudott szert tenni, ezt a fordulást követően is meg tudta őrizni. A váciak hiába érték utol ellenfelüket 20-20-nál, a nagy küzdelemben a hajrára elfogyott az erő, így a dánok megérdemelten, kettős győzelemmel jutottak az EHF-kupa legjobb négy együttese közé, történetük során először.

Női EHF-kupa-negyeddöntő, visszavágó
SYMA-VÁC- TVIS HOLSTEBRO 28-29 (13-16)
Vác, Vezette: Novikov, Perepilitszi (ukránok)

SYMA-VÁC: Gróz 8, Baross 1, Klivinyi 4, Rédei-Soós 3, Uhraková 4, Temes 3, Vaszari 1, Barján 4. 
HOLSTEBRO: Groot 7, Nörgaard 4, Jensen 2, Gravholt  4, Kristiansen 5(2), Zeigermann  3, Pedersen 2, Jónsdóttir 1, Heick Hundahl 1.
Hétméteresek: 8/8 ill. 2/2
Kiállítások:  8 perc ill 10 perc
Piros lap: Kirsner
Az első mérkőzésen: Holstebro-Vác 36-32
Továbbjutott: a Holstebro 65-60-as összesítéssel  
Négygólos hátrányt szedett össze a Vác a dániai odavágón, Kirsnerék ezt szerették volna ledolgozni vasárnap délután. Ennek megfelelően kezdett Németh András együttese, mely a kezdő sípszó után egyből magához ragadta a kezdeményezést. Hiába vezetett Grósz büntetőivel a hazai gárda, a Holstebro gyorsan fordítani tudott: különösen a dán válogatott egyik alapembere, a balszélső Nörgaard okozott kellemetlen perceket.
5-8-as vendégvezetésnél kettős emberelőnybe került a Vác, de ezt sem tudta kihasználni a magyar bajnokság negyedik helyén álló csapat, pillanatok alatt 7-11 lett az állás. A félidő hajrájában valamelyest csökkenteni tudták hátrányukat Temesék, a hangulatot tovább fűszerezte, hogy az ukrán bírók ütésért piros lappal kiállították Kirsnert. A félidőben 13-16 állt az eredményjelzőn, összesítésben pedig hétgólos hátrányban volt a magyar csapat.  
Felpaprikázva jöttek ki az öltözőből a második játékrészre a váci lányok és hatalmas küzdelemben a 40. perce utolérték ellenfelüket, Barján gólja 20-20-nál az egyenlítést jelentette. Sajnos innen megint a dánok tudtak újítani játékukon, Klivinyi, Temes és Tápai hibáit rendre góllal tudtak büntetni. 21-24-nél Németh András időt kért, próbálta rendezni a sorokat és rendet tenni lányai fejében.
A Holstebro azonban remekül húzta az időt, ráadásul szinte minden támadását góllal tudta befejezni, így nemcsak a győzelem, hanem a továbbjutás kérdése is eldőlni látszott. (53. perc: 23-27) A hajrában még felcsillant az egyenlítés reménye, ám a Holstebro egy gólt meg tudott őrizni előnyéből és kettős győzelemmel, összesítésben öt góllal felülmúlva a Vácot jutott az EHF-kupa elődöntőjébe.

Bár a Tvis Holstebro nem tartozik a dán liga szűken vett élcsapatai közé - az alapszakaszban a 6. helyet szerezte meg - de a magyar csapatok számára kellemetlen, tipikus skandináv játékstílusuk miatt mégis kemény diónak igérkezik a váciak számára. Temesék a dániai odavágón 36-32-es vereséget szenvedtek úgy, hogy az első félidőben még a magyar csapat vezetett, a hazai pálya előnyét élvező Holstebro azonban  fordítani tudott.

A mérkőzésen Rédei-Soós Viktória volt a legeredményesebb 11 találattal, a visszavágón remélhetőleg a többiek, Uhraková, Kirsner, Temes és Klivinyi is kiveszi részét a gólgyártásból. Ha a Vác támadásban és védekezésben is képes kihozni magából a maximumot, akkor semmi kétség nincs a afelől, hogy a lengyel Gdynia, a spanyol Elda Prestigio és a norvég Byasen után újabb együttes hagyhatja majd el lógó orral a Dunakanyart. Jó ómen lehet a Magyar Kupában már négy közé jutott Németh-lányok számára, hogy a Holstebro a hétközi bajnoki fordulóban vereséget szenvedett az Odensétől.

Vasárnap délután jöhet az újabb északi falat a váciak számára, továbbjutásuk esetén az orosz Lada Toljatti, a szintén dán FCM (volt Ikast), valamint a kapus Herr Orsi testvérével, Anitával felálló német Oldenburg egyike következhet a döntőbe jutásért.

 

 

 

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu