Paralimpia 2008: Papp Gábor és Szabó Nikolett is ötödik

Szerző: MTILétrehozva: 2008. szeptember 9. 15:05
Papp Gábor (plusz 100 kg) és Szabó Nikolett (70 kg) is az ötödik helyen végzett a cselgáncsozók versenyében a pekingi paralimpián.

 

Papp a nyolc közé jutásért 19 másodperccel a befejezés előtt iponnal győzte le az orosz Alekszandar Parasjukot, majd folytatta remeklését és a negyeddöntőben alig másfél perc elteltével a görög Teoklitosz Papahrisztoszt is iponnal verte meg.

 

A fináléba kerülésért a kínai Vang Szonggal (Wang Song) találkozott. Papp végig vezetett az ötezer hazai szurkoló által támogatott riválissal szemben. Már csak hét másodperc volt hátra, amikor a kínai eldobta Pappot és iponnal nyert. A bronzmeccsen Papp iponnal vesztett a francia Julien Taurines ellen és ötödik lett.

 

Szabó első mérkőzésén vereséget szenvedett a holland Sanneke Vermeulentől, utána a vigaszágon iponnal legyőzte az amerikai Jordan Moutont, a harmadik helyért rendezett találkozón viszont iponnal kikapott az orosz Tatjana Szavosztyanovától és az ötödik helyen zárta a viadalt.

 

A teniszezőknél eső miatt több találkozót el kellett halasztani, így járt a párosban induló Farkas László és Prohászka Csaba, akiknek mérkőzését az első fordulóban, a 16 közé jutásért szerdán rendezik a spanyol Francesc Tur, Alvaro Illobre ellen.

 

Az asztaliteniszezőknél Csonka András utolsó csoportmérkőzésén hiába nyert 3-1-re a lengyel Marcin Skrzynecki ellen, ez sem bizonyult elégnek a továbbjutáshoz.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu