Magyar pókerünnep készülődik Vegasban

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 26. 22:55
Ha a magyarok áttörésének évét keressük a póker-világbajnokság (WSOP - World Series of Poker) történetében, akkor érdemes a 2009-es esztendőt megjelölni. Nyugodtan kijelenthetjük, soha nem látott számban indulnak Las Vegasba honfitársaink, hogy belekóstoljanak a legnagyobb kártyás rendezvény negyvenedik kiírásába. Hogy a több tízezer (!) játékos között maréknyinak tűnő néhány tízfős magyar alakulat hogyan boldogul, arról csak a szerdán rajtoló, de egészen július közepéig tartó bajnokság végén derül fény. Remélhetőleg megtörik a jég és végre megkaparintjuk az 57 verseny valamelyikén az első honi – a győztesnek járó – WSOP-karkötőt.

A profi magyar pókerélet gyakorlatilag valamennyi tagja elutazott már a távoli Las Vegasba, de nézzük kikre érdemes leginkább figyelnünk. Itt van máris a vb történetének eddig legjobb magyar szereplését – egy 2006-os második helyet – produkáló Tóth Richárd, aki legutóbb Portugáliában és Budapesten versenyzett, de az EPT-versenyeket idén kihagyta.

Az előző évben vízumproblémákkal küzdő, friss EPT Monte Carlo nyolcadik Traply Péter ezúttal végig szerepel a bajnokságon, még a jubileumi, 40 ezer dolláros nevezési díjú tornán sem kizárt indulása. Ha a borsos összegeket felemésztő viadalt kihagyja, akkoris további csaknem harminc NL Hold'em illetve Pot Limit Omaha verseny várja.

Nagy reményekkel száll harcba a 2008-ban Bécsben győztes Gelencsér Péter illetve a LAPT Costa Rica-i főversenyét behúzó Kwaysser Valdemár Ákos. Nagyjából 14 tornán tervezi indulását a tavalyi főversenyen pénzes helyen záró Andrejkovics Milán.

SH Archív
Tóth Richárd Fotó: SH archív

 

A 51. versenyszámban biztosan szerepel az utóbbi időben kevesebb eredményt felmutató, ám korábban Budapest Poker Opent nyerő Pintér Márk. A főversenyen pedig kíváncsian várjuk a legeredményesebb hazai versenyjátékos, Kaló Dénes ténykedését, aki selejtezőből már hetekkel ezelőtt kijutott Vegasba.

 

Az online nagy sikereket elérő Kovács András 10-15 versenyen próbálna szerencsét, míg a korábbi Internetes világelső, Turmezey Péter a SportHirado.hu-nak is megosztotta vb-programját. 

Besenyei Gergley
Andrejkovics Milán
Fotó: SH archív

„A világbajnokság érdekében kihagytam az EPT Monte Carlót. Nem hiszem, hogy az összes létező viadalon látható leszek, az igazán nekem valók június elején várhatók – fogalmazott a Twirlpro becenéven tevékenykedő korábbi Sunday Million-győztes.

 

Az indulók között találjuk a BPO címvédőjét, Gáll Zsombort, Szamosi Gábort, Nemes Andrást és számos pókeres körökben ismert amatőrt. A cél egyértelmű a küldöttség számára, az első magyar WSOP-karkötő megszerzése, amelyre 57 versenyen lesz lehetőség, másfél hónap alatt, bár a több mint 60 ezer várható induló között ez a csodával érne fel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu