Új eljárás és ítélet Pásztor-ügyben

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 20. 16:50
Hatályon kívül helyezte a másodfokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság csütörtökön a Pásztor István volt világválogatott kézilabdázó halálos közúti baleset okozásának vétsége miatt meghozott, nyolc hónap, fogházban letöltendő szabadságvesztésről szóló elsőfokú ítéletet.

A 39 éves Pásztor István – aki a Budapest Bank Ligában ötödik helyen álló Balatonfüred csapatkapitánya – 2010. szeptember 29-én Veszprémben egy kijelölt gyalogátkelőhelyen motorkerékpárjával elütött egy 80 éves embert, aki a helyszínen életét vesztette.

Pásztort első fokon a Veszprémi Városi Bíróság nyolc hónapi, fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte, továbbá öt évre eltiltotta a járművezetéstől, valamint kötelezte 344 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért – a fogházbüntetés felfüggesztéséért – fellebbezett.

Kármán Miklósné, a másodfokú büntetőtanács vezetője indoklásában hangsúlyozta, hogy az elsőfokú ítélet megalapozatlan, és tele van eljárási hibákkal. - írja a vehir.hu.

A megyei bíróság hatályon kívül helyező döntésével az ügy visszakerül a Veszprémi Városi Bírósághoz, amelynél egy másik bírói tanács újabb eljárást folytat le, és hoz majd az ügyben új elsőfokú ítéletet.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu