Veszprém: vezér híján, csapatként!

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 6. 18:05
Gulyás Péter, az MKB Veszprém válogatott kézilabdázója nem vágyik vezérszerepre, amondó, a csapatnak együtt kell megoldania a felmerülő problémákat. A szélső a Kézilabda.hu-nak adott interjújában elmondta, egyelőre nem lehet megmondani, hogy erősödött-e a csapat a tavalyihoz képest. A célok változatlanok: a bajnoki cím és Magyar Kupa-győzelem megszerzése mellett a bakonyi csapat a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé igyekszik.


– Mennyire viselték meg a nyári vereségek?

– Nyáron elsősorban azzal voltam elfoglalva, hogy meggyógyuljon a sérült kezem. A vereségek persze nem nyugtattak meg, de azok kapcsán azt is meg kell jegyezni, hogy rengeteget, többszáz kilométereket utaztunk, a végén el is fáradtunk valamelyest. Ráadásul négyen távoztak, négyen érkeztek a holtidőben, ketten a védekezésbe, a beépítésük nyilván nem egyik napról a másikra.

– Ha már a nyári játékosmozgást említette: erősödött a csapat?

– Azt hiszem, ez az év végén derül ki... A tavalyi és az idei eredmények összevetése után érdemes feszegetni ezt a kérdést. Az tény, hogy Dejan Perics távozásával igazi vezért veszítettünk, és jelenleg nincs olyan karakter a keretben, aki egy az egyben pótolni tudná a korábbi csapatkapitányunkat. Éppen ezért most csapatként kell működnünk, együtt kell megoldanunk a felmerülő problémákat.

– Ön miért nem áll a falka élére?


– Nem vagyok olyan típus. Momentán egyaltalán nem vágyom megkülönböztetett szerepre, csapatember vagyok. Pályafutásom során mindig közösségben gondolkodtam, számomra a csapat mindig előrébb valóbb volt annál, hogy teszem azt, tíz gólt vágjak meccsenként, netán sztár legyek.

– Veszprémben nem titkolták, akadnak gondok. A bajnokság elején aztán kétszer is csúnyán helybenhagyták a Pécset. Elillantak a problémák vagy az ellenfél adta meg könnyen magát?

– Nyilván a Pécset nem lehet összehasonlítani a Löwennel, de szerintem máris sikerült változtatnunk bizonyos dolgokon: a bajnokikon harcosabban, nagyobb akarással, koncentráltabban kézilabdáztunk.

– Legközelebb a FTC-PERT-t fogadják...

– Rangadóként készülünk a szerdai találkozóra. Ugyanakkor aligha mondok nagy újdonságot, ha elárulom, hogy számunkra ezek a mérkőzések  - nem megbántva a hazai ellenfeleinket - a ráhangolódást jelentik, nekünk a Bajnokok Ligájára októberi rajtjára kell csúcsformába kerülnünk!

– Minek kell teljesülnie ahhoz, hogy elégedetten dőljön hátra a szezon végén?


A bajnoki cím és a kupagyőzelem alap, mind a két címünket meg akarjuk védeni, a Bajnokok Ligájában pedig szeretnénk legalább a legjobb nyolc közé kerülni, és ez is az elvárás a csapattal szemben. Persze, amennyiben sikerül a nyolcba jutnunk, nem vállunk majd jóllakottá...
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu