KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "OLIMPIÁK"
Ukrán város is pályázna olimpiára 2012. augusztus 3. 09:22 Szergej Bubka, az Ukrán Olimpiai Bizottság elnöke Londonban bejelentette, hogy Lviv megfontolja a 2022-es téli játékok megrendezésére szóló pályázat benyújtását. A korábbi ötkarikás bajnok rúdugró – akinek 614 centiméteres szabadtéri és 615-ös fedett pályás világcsúcsát a mai napig nem tudták megdönteni – hozzátette: a város rengeteg tapasztalatot szerzett az idén nyáron Lengyelországgal közösen rendezett labdarúgó Európa-bajnokság alatt, melynek során több meccsnek is Lviv (Lemberg) adott otthont. „Az ukrán állami vezetés megbízott azzal, hogy tanulmányozzuk Lviv pályázati esélyeit – mondta Bubka. – A jövőben a téli sportokban gondolkodunk." A 2022-es téli olimpia helyszínét 2015-ben jelölik ki, s a kandidálást több amerikai város is fontolóra vette.
 
Olimpia 2020: íme, az öt jelentkező 2012. február 16. 13:09 Öt város, Baku, Doha, Isztambul, Madrid és Tokió pályázik a 2020-as nyári olimpia megrendezésére - jelentette be honlapján csütörtökön a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB).
 
Nem is "brit" a londoni olimpia? 2012. február 16. 09:18 A londoni olimpia emléktárgyainak 90 százaléka nem brit gyártmány, hanem külföldön készül.
 
Földműves-olimpia Indiában 2012. február 14. 09:57 Földműves-olimpiát rendeztek Indiában, a versenyzőknek egyebek közt fogaikkal kellett megtartaniuk a levegőben egy ekét.
 
Olimpiai megamegnyitó 27 millió fontért 2012. január 27. 16:14 "A csoda szigetei" (Isles of Wonder) címet viseli a nyári londoni olimpiai játékok megnyitó ünnepsége, amelynek több mint tízezer közreműködője lesz - közölték pénteken a szervezők, akik egyben ünnepélyesen átvették a kivitelezőktől a kelet-londoni olimpiai falut is.
 
Olimpiai sportág lesz a birkanyírás? 2012. január 17. 14:33 Olimpiai sportág lesz a birkanyírás - már ha teljesül az új-zélandi gazdaszövetség vágya, és elfogadják indítványát.
 
Álomnevek az amerikai kosárkeretben 2012. január 17. 10:44 Mike Krzyzewski szövetségi kapitány kijelölte azt a húsz, egyaránt az NBA-ben játszó kosarast, akik ott lehetnek a londoni olimpián. A szakember és segítői június közepén szűkítik tizenkettőre a keretet, akik megvédhetik majd az ötkarikás bajnoki címet. LaMarcus Aldridge és Blake Griffin a két újonc, Carmelo Anthony pedig a legtapasztaltabb a maga 59 válogatottságával.
 
"Minden célkitűzést teljesítettünk!" 2012. január 11. 14:22 A tornászok londoni tesztversenyén kedd éjszaka olimpiai kvótát szerzett Hídvégi Vid elégedetten értékelte teljesítményét, s úgy fogalmazott, eddig minden célkitűzését teljesítette.
 
Az olimpia nem a géndoppingról szól majd 2012. január 11. 13:08 Alig több, mint fél évvel a nyári játékok kezdete előtt doppingfronton is "fokozódik a helyzet", növekvőben a feszültség, az ellenőrök is egyre izgatottabban várják a londoni olimpiát - jelentette ki Tiszeker Ágnes szerdai nyilatkozatában az MTI-nek.
 
Hadosztálynyi brit katona ügyel a rendre 2011. december 15. 19:40 Hadosztálynyi katona - köztük a királyi légierő és a haditengerészet több egysége - ügyel a jövő nyári londoni olimpiai játékok biztonságára a brit védelmi miniszter csütörtöki ismertetése szerint.
 
Következő »
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu