Jövőre is lesz rájátszás!

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 18. 19:57
Az eredeti tervekkel ellentétben a 2011/2012-es szezonban sem változik a női kézilabda-bajnokság lebonyolítási rendje, azaz jövőre is lesz rájátszás. A szövetség (MKSZ) elnöksége korábban úgy döntött, hogy amennyiben a női válogatott sikerrel veszi a németek elleni vb-selejtezőt, akkor elmarad a playoff a decemberi világbajnokság, és a remélt ötkarikás selejtező, valamint a londoni olimpia miatt. De mivel Mátéfi Eszter (volt) szövetségi kapitány lányai elbuktak, így egyiket sem kell a programba illeszteni.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége március 10-én határozott arról, hogy a 2011/2012-es kiírásban 22 forduló után hirdetnek győztest, azaz elmarad a playoff. Az akkori indoklás szerint a világbajnoksággal, a remélt olimpiai selejtezővel, valamint a londoni játékokkal nagyon besűrűsödött volna a program, és a versenynaptárban aligha lett volna helye a rájátszásnak.

Nos, a vb-selejtezőn elért kettős győzelmükkel a németek nem csak a magyar csapat álmait zúzták porrá, hanem egyúttal a programot is átírták. Mivel nélkülünk rendezik meg a brazíliai vb-t, továbbá jelenlegi állás szerint az ötkarikás kvalifikációt és a londoni játékokat is, lesz idő megtartani a rájátszást.

Annak rendje nem változik, az alapszakasz első négy helyezettje jut az elődöntőbe, amelynek párharcai az egyik csapat második győzelméig tartanak, akárcsak a döntő, illetve a bronzcsata. Az 5-8., illetve 9-12. helyen végzett csapatok bónuszpontokat kapnak, és hatfordulós minibajnokságban döntenek a helyezésekről, valamint a bennmaradásról.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu