Február 8.: A nap, amit nem feledünk

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 8. 12:52
Két éve egy emberként rendült meg két nemzet: a román válogatott Veszprémben játszó beállósát, Marian Cozmát 2009. február 8-án meggyilkolták. A 202 centis óriás hatalmas űrt hagyott maga után - nemcsak a pályán, hanem a szívekben is. Marianra Mocsai Lajos, Eklemovics Nikola és Iváncsik Gergő emlékezik.

A langaléta, csupaszív játékost még egy BL-csoportmeccsen szemelte ki magának a veszprémi klubvezetés, amikor majdnem tíz góllal terhelte meg a magyar bajnokcsapat hálóját. Nem csoda, hogy Cozma a következő szezonban már a Veszprém mezét viselte és keltett nagy feltűnést: még a "szakavatott" bakonyi szurkolók sem láttak ekkora beállóst...

Az első fél éve nem sikerült túl fényesen, a fiatal játékosnak mintha túl sok gondot okoztak volna a bejátszások, ami egy beállósnál azért nem túl megszokott. Ennek ellenére Veszprémben igazi közönségkedvenccé vált, kiváltképp akkor, amikor egy évvel később, Mocsai Lajosnak hála már úgy szedte le a legrosszabb passzokat is a levegőből, mint béka a legyet.

"Folyamatosan gondozzuk Marian Cozma emlékét, de ami két éve történt, arra nincs magyarázat - fedte fel érzéseit Mocsai Lajos, a Veszprém vezetőedzője. - Borzasztó, hogy elvesztettük Mariant, emberként és játékosként is pótolhatatlan. Sokat gondolunk rá, sajnos azonban ebben a rohanó világban nem jut elég idő arra, hogy méltóképp megemlékezzünk róla. A csapat a Presov elleni meccs előtt, 16 órakor meglátogatja az emlékművét, az öltözőben és a találkozón is tiszteleg majd előtte. Marian édesapja nem lesz ma velünk, mert dolgozik, de úgy tudom, egész héten családi gyász lesz az otthonukban."  

"Egész életem lemoshatatlan bélyege lesz február 8-a - mondja megrendülten a veszprémiek irányítója, Eklemovics Nikola. - Ma van a születésnapom, de Marian halála miatt soha többé nem tudok úgy ünnepelni, mint azelőtt. A helye még mindig ott van az öltözőben, emléke pedig a szívünkben. Bár már két éve történt a tragédia, máig nem tudom elhinni: olyan, mintha Marian csak hazament volna, és bármelyik pillanatban visszatérhetne. De sajnos tudom, hogy nem."

Iváncsik Gergő, az együttes balszélsője szerint Marian Cozma emléke örökké a szívükben marad, mérkőzéseiken érte is küzdenek. "A Presov elleni összecsapásunk előtt együtt emlékezünk meg Marianról, aki nemcsak csapattárs, hanem igaz barát is volt."

A Veszprém a Barátság Kupa keretében emlékmeccset játszik 18.00 órától  a szlovák Tatran Presov ellen. Ezt követően, fél nyolc körül csendes megemlékezést terveznek a Veszprém Aréna előtt kialakított téren. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Két éve ölték meg Marian Cozmát
Kedves Szurkolók! Az alábbiakban a Veszprémi Kézilabda Fan Club felhívását olvashatjátok: halálának második évforduló okán emlékezzünk együtt Marian Cozmára!...
Tovább a teljes cikkhez »

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu