Hat kézis maradt Szegeden

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 5. 16:46
Megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a legtöbb Budapest Bank férfi kézilabda-bajnokságban szereplő együttes. A keretek sok helyen foghíjasak, hiszen a válogatott játékosok a jövő héten kezdődő, svédországi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készülnek.

A tabella második helyéről várhatja a világbajnokság utáni klubrajtot a Szeged, ahol a játékosok hétfőn álltak munkába Skaliczki László irányításával. "Mindössze hatan vagyunk csak, hiszen játékosaink a magyar vagy a szlovák válogatott kerettel készülnek. Már velünk edz Vadkerti Attila is, de a decemberben vállműtéten átesett Dusan Beocsanin csak március végén, április elején térhet vissza" - nyilatkozta a kezilabda.hu-nak a szakember.

A válogatott korábbi szövetségi kapitánya azt is elmondta, hogy januárban főleg a páros kapcsolatok csiszolásán lesz a hangsúly, természetesen az erőnléti edzések mellett. A bajnoki ezüstérmes első felkészülési mérkőzését a Temesvár ellen játssza majd, de elképzelhető egy gyöngyösi tornán való részvétel is, attól függően, hogy hányan térnek vissza a válogatottaktól.

„Kőkemény meccsek várnak ránk a folytatásban a Budapest Bank Ligában, a kupában és a Bajnokok Ligájában is, így remélem hogy mindenki sérülésmentesen és pozitív élményekkel gazdagodva tér vissza a svédországi világbajnokságról" - tette hozzá Skaliczki.

Elkezdődött az alapozás az ötödik helyen "telelő" Balatonfürednél is. Sótonyi László vezetőedző elégedett lehet játékosai őszi teljesítményével, csak három ponttal maradnak el a harmadik helyezett Ferencvárostól és Tatabányától, míg a hatodik Csurgót két ponttal előzik meg.

Igaz, a parádés tavalyi Magyar Kupa-menetelést idén már biztosan nem tudják megismételni, hiszen a nyolcaddöntőben búcsúztak a Tatabánya ellen. A fürediek januárban három felkészülési mérkőzést is játszanak, sorrendben az Érsekújvár, a Gyöngyös és a Barátság-kupa keretében a magyar bajnokság küzdelmeibe is bekapcsolódó Eperjes ellen.

Mindössze három felnőtt játékos maradt a szomszédvár Veszprémben, ahol Mocsai Lajos szövetségi kapitányi elfoglaltságai miatt Csoknyai István vezetésével indult a felkészülés. David Korazija és Dejan Perics mellett jelenleg itt készül Pérez Carlos is, akinek vb-részvétele még mindig kérdéses.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu