Így verhetjük meg a lengyeleket!

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 28. 09:05
Pénteken este rendezik a svédországi férfi kézilabda-világbajnokság magyar szempontból legfontosabb mérkőzését. Mocsai Lajos fiai nemcsak a 7. helyért, hanem az olimpiai kvalifikációs tornára való kijutásért is harcba szállnak Lengyelország legjobbjai ellen. A Budapest Bank Liga edzői szerint kapusbravúrok, csapatmunka és az ellenfél bombázóinak kikapcsolása lehet a siker záloga. És mi még? A cikkből kiderül.

A nagy lengyel átlövők kikapcsolását kulcskérdésnek tartja a Budapest Bank Liga tabelláján hatodik helyen álló Csurgó szakvezetője, Bakó Botond. "Játékosállománya és korábban elért erdményei miatt sokan tartják esélyesebbnek pénteki ellenfelünket a magyar válogatottnál. Szerintem komoly esélyünk van a 7. hely megszerzésére, ha védekezésben meg tudjuk akadályozni az átlövő-beállóskapcsolat kibontakozását."

"Támadásban a masszív hatos falas védekezésüket gyors és jól szervezett irányítójátékkal, valamint az átlövőink (Pérez, Ilyés, Mocsai) helyzetbe hozásával tudjuk feltörni. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a lengyel kapuban egy igazi világklasszis, Szmal áll, támadásban vele szemben is csatát kell nyernünk."

Danyi Gábor, a Pécs edzője a világbajnokság első hetében a helyszínen szurkolt a Mocsai-csapatnak Svédországban, jelenleg pedig itthon élvezi a magyar tél "melegét". "Finoman fogalmazva sem Skandinávia szépségeiről szól az ottani téli időjárás - mondja. Átlagban -15 fok volt, reggel fél kilenckor még, délután háromkor már sötét volt."Danyi Gábor a múlt héten inkább volt szurkoló, mint edző: "Ha már ott voltunk, alapelv, hogy a hangunkat is hallják! Hihetetlenül jó érzés egyébként, hogy bárhol rendezzenek a világon kézilabdás világeseményt a magyar válogatott részvételévek, 20-30 szurkoló mindig a helyszínen buzdítja a fiúkat."

A tréner a pénteki lengyel-magyar összecsapás esélyesének - ha egy hajszállal is - Bieleckiéket tartja: "A Kielcében játszik a válogatott egyik, a Bundesligában a másik fele, így az összeszokottságra nem lehet panaszuk. A mezőny bombaerős, a pillanatnyi forma dönthet a találkozón. Ha az eddig mutatott egységes és összeszedett csapatjátékot tudjuk hozni a helyosztón, akkor meglehet a 7. hely és az olimpiai kvalifikációs tornára való kijutás" - mondta a kezilabda.hu-nak Danyi Gábor.

Nyerünk, de nehéz lesz! - mondja magabiztosan Debre Viktor, a Tatabánya szakvezetője. "A magyar csapat az egész világbajnokságon - az Izland elleni meccs kivételével - jó formát mutatott, míg a lengyelek nem a várakozásoknak megfelelően szerepeltek. Úgy gondolom, hogy védekezésük és kapusteljesítményük nem annyira jó, mint a megelőző világversenyeken. Fürge és gyors lábú szélsőinkkel, valamint Császárral és Lékaival fel tudjuk törni a lengyel védelmet, de természetesen Pérez, Ilyés és Mocsai is tud kellemetlen pillanatokat okozni Bogdan Wentáéknak. Örömteli, hogy kapusaink lendületben vannak, Fazekas is utolérte magát a németek és spanyolok ellen.

Korábbi világklasszisunk, Marosi László szerint nehéz lenne megtippelni a győztest: "A világbajnokság előtti papírforma alapján a lengyelek számítanának esélyesebbnek, de a Svédországban mutatott forma alapján kiegyenlítődöttebbnek az erőviszonyok." A volt klasszis szerint kulcsfontosságú lehet az mérkőzés első 10-15 perce, melynek során - egy jó kezdéssel - elbizonytalaníthatnák Bogdan Wenta fiait. "Ha az átlövőket, elsősorban Bieleckit kilépésekkel és faultokkal távol tudjuk tartani a kaputól az meghatározó lehet, hiszen a lengyelek játéka elsősorban a belső emberekre épül. Ha jól jönnék ki az első félidő kezdeti szakaszából, akkor a lengyelek okkal gondolhatnák úgy, hoy nekik ezen a vb-n semmi sem jön össze."

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu