KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "FERFI_KEZILABDA_VB_2011"
Vb: „Kézilabdánk presztízse volt a tét!” 2011. február 2. 16:39 A veszprémi klub törzsállományára, valamint néhány szegedi és külföldön játszó sportolóra épített magyar csapat elsődleges célja és a világbajnokságon való szereplésének tétje a magyar kézilabdázás presztízsének helyreállítása volt - jelentette ki szerdán a férfi válogatott szövetségi kapitánya klubja, az MKB Veszprém sajtótájékoztatóján.
 
Túlóra után jutottak csúcsra a franciák 2011. január 30. 18:52 Minden idők egyik legdrámaibb világbajnoki döntőjét nyerte meg vasárnap a francia férfi kézilabda-válogatott, miután hosszabbítás után 37-35-re nyert Dánia ellen. Ulrik Wilbek csapata úgy harcolt ki hatvan perc játék után 31-31-es döntetlent, hogy a mérkőzés során egyszer sem vezetett. A hosszabbításban azonban döntött a nagyobb rutin, Franciaország pedig történelmet írt: 2008 óta minden világverseny döntőjébe bejutott és kivétel nélkül meg is nyerte azokat.
 
Spanyol bronzérem a kézilabda-vébén 2011. január 30. 18:03 Hatalmas csatában egyetlen góllal legyőzte a házigazda Svédországot, ezzel megszerezte a bronzérmet Spanyolország a férfi kézilabda-világbajnokságon.
 
Ki ír kézitörténelmet a vb-döntőjében? 2011. január 30. 16:22 Francia-dán összecsapás lesz vasárnap a férfi kézilabda világbajnokság döntőjében: a papírformának megfelelően az eddigi két veretlen együttes csap össze a kézilabdás világuralomért. Claude Onesta címvédő gárdája 2008 óta minden világverseny döntőjébe bejutott, míg a skandinávok szövetségi kapitánya, Ulrik Wilbek a nők után a férfiakat is a trónra vezetheti.
 
Kézilabda-vb: francia-dán döntő 2011. január 28. 22:00 Elsőként a címvédő, olimpiai és Európa-bajnok franciák jutottak a vasárnapi fináléba a svédországi férfi kézilabda-világbajnokságon, miután a pénteki elődöntőben legyőzték a házigazdák csapatát. A másik elődöntőben az eddig száz százalékos dánok a spanyolokkal verték 28-24-re, így 1967 után ismét a fináléba jutottak.
 
Olimpiai selejtezős a kéziválogatott! 2011. január 28. 13:15 31-28-ra nyert Lengyelország ellen a Mocsai-csapat a svédországi világbajnokságon, melynek köszönhetően nemcsak a 7. helyet, hanem az olimpiai selejtezőtornára való kvalifikációt is megszerezte! Ilyésék azt játszották Bieleckiék ellen amit, nagyon tudnak: könyörtelenül használták ki az ellenfél minden hibáját és megingását. Az első félidő huszáros hajrája perdöntő volt a meccs szempontjából: a lengyelek második játékrészben már nem bírták az iramot, már ötgólos hátrányban is voltak az 55. percben. Innen még feljöttek kettőre, de Iváncsik találata a győzelmet jelentette. Szép volt fiúk, köszönet az egész vb-n mutatott teljesítményért!
 
Így verhetjük meg a lengyeleket! 2011. január 28. 09:05 Pénteken este rendezik a svédországi férfi kézilabda-világbajnokság magyar szempontból legfontosabb mérkőzését. Mocsai Lajos fiai nemcsak a 7. helyért, hanem az olimpiai kvalifikációs tornára való kijutásért is harcba szállnak Lengyelország legjobbjai ellen. A Budapest Bank Liga edzői szerint kapusbravúrok, csapatmunka és az ellenfél bombázóinak kikapcsolása lehet a siker záloga. És mi még? A cikkből kiderül.
 
Döbbenet, amit a németek csináltak 2011. január 27. 21:23 Argentína ellen csak kétszeri hosszabbítás után nyert a mieink által is legyőzött német válogatott a svédországi férfi kézilabda-világbajnokságon. A torna negatív meglepetését szolgáltató 2007-es vb-győztes ezúttal is önmagát múlta alul, s végzett végül a kiábrándító 11. helyen.
 
Sebzett lengyel sas vár a magyarokra 2011. január 27. 19:50 Bő egy héttel ezelőtt még szárnyalt a lengyel szurkolók fantáziája, döntő többségük el sem tudta képzelni, hogy a Wenta-sasok ne jussanak el legalább az elődöntőig. Ám a svédek elleni vereséget (21-24) követően a fehér-piros kézilabda-válogatott mélyrepülésbe kezdett, kikapott Dániától (27-28) és Horvátországtól (24-28), így pénteken lelkileg és fizikailag is összetört együttesként „küzdhet” a magyar csapat ellen az olimpiai selejtezőtornán való indulást jelentő hetedik helyért a világbajnokságon.
 
A kézivébé itthonról: Eklemovics Nikola 2011. január 27. 18:06 Laluska Balázs, Vadkerti Attila és az NB I-es edzők után sorozatunk folytatásaként a világbajnokságot vállsérülése miatt kihagyó Eklemovics Nikolát kérdeztük a svédországi kézilabda-világbajnokságról, a magyar válogatott eddigi teljesítményéről és klubcsapata, a Veszprém tavaszi feladatairól. A kiváló irányító egyébként francia-spanyol összecsapást vár a vébé döntőjében. A középdöntő során a magyar férfi kézilabda-válogatott három mérkőzésen lépett pályára, erről kérdeztük a veszprémiek irányítóját.
 
Következő »
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu