Sebzett lengyel sas vár a magyarokra

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 27. 19:50
Bő egy héttel ezelőtt még szárnyalt a lengyel szurkolók fantáziája, döntő többségük el sem tudta képzelni, hogy a Wenta-sasok ne jussanak el legalább az elődöntőig. Ám a svédek elleni vereséget (21-24) követően a fehér-piros kézilabda-válogatott mélyrepülésbe kezdett, kikapott Dániától (27-28) és Horvátországtól (24-28), így pénteken lelkileg és fizikailag is összetört együttesként „küzdhet” a magyar csapat ellen az olimpiai selejtezőtornán való indulást jelentő hetedik helyért a világbajnokságon.

 

 

Férfi kézilabda világbajnokság, a 7. helyért
Január 28, péntek, 18:00: Magyarország-Lengyelország

Kulcsfontosságú hatvan perc vár a két közép-európai válogatottra. A két együttes azonban egészen eltérő hangulatban készül, hiszen amíg Mocsai Lajos bátor és elszánt fiai megsüvegelendő teljesítményt nyújtottak a hideg Skandináviában – na jó, felejtsük el az Izland és a Franciaország elleni összecsapásokat… -, addig bizony Bogdan Wenta válogatottját akkor is éles bírálatok érik majd a vb után, ha pénteken sikerrel veszik az utolsó akadályt. Óriási elvárásokkal érkezett ugyanis a 2007-es vb-döntős a tornára, de csak ritkán csillogott tudásának megfelelően.

Nem tisztünk bővebb szakmai bizonyítványt kiállítani a lengyelekről, de az bizton elmondható, a világbajnokság egyik negatív meglepetését jelenti a szereplésük. A német Bundesligában, a spanyol La Ligában és a Vive Targi Kielce játékosaként a Bajnokok Ligájában edződő rutinos sztárok egyike sem játszott folyamatosan jól, ezt a szövetségi kapitány sem titkolja.

„Sajnos hiányzik az a mag, amely magával rántaná a jó irányba a többieket. Időnként Grzesiek Tkaczyk vezéregyéniségként játszik, de őt ezen a világbajnokságon akadályozta a korábbi sérülése. Slawek Szmal hatalmas sportember, kiválóan véd, de nem várhatjuk el tőle, hogy bereteszeli az egész kaput, ettől pedig majd lendületbe jönnek a többiek” – nyilatkozta Bogdan Wenta.

A lengyelek ezen a vb-n picit kiégett együttes benyomását keltették, nehezen lendültek játékba, rengeteg pontatlanság bosszantotta a szakvezetést és a szurkolótábort. A 2009-ben a világ legjobb játékosának választott Szmalt többször lecserélte Wenta, nem mindig azért, mert pihentetni akarta…A nehéztüzérséget sokszor semlegesítette az ellenfél, Marcin Lijewski és a tavaly egyik szemét elveszítő Karol Bielecki sem remekelt, de a többiek közül is csak a balszélső Tomasz Tluczynski, valamint a beálló Bartosz Jurecki emelkedett többször is az átlag fölé. Nagyon hiányzott a vb-t sérülés miatt kihagyó jobbátlövő Krzysztof Lijewski, valamint a svédországi torna elején kidőlő balátlövő Michal Jurecki is.

„Harcolni jöttünk Svédországba, a legutóbbi találkozóig mindent bele is adtunk – kezdte nyilatkozatát Szmal. - Lehet, hogy nem játszottunk kiválóan, de senki sem kérheti rajtunk számon az elszántságot. Sajnos Horvátország ellen már hiányzott a tűz és az elszántság. Pedig úgy kellett volna játszanunk, mintha ez lett volna a döntő. A döntetlen vagy a győzelem megnyugtathatott volna bennünket, de most még izgulnunk kell. Remélem, péntekre összeszedjük magunkat és Magyarország ellen ismét megfelelő lesz a hozzáállásunk és jól játszunk majd. Nem tudom, hogy mi lennénk a favoritok, hiszen ezen a világbajnokságon többször bebizonyosodott, hogy bármi megtörténhet. Hinnünk kell magunkban és száz százalékos teljesítményt kell nyújtanunk!”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A kézivébé itthonról: Eklemovics Nikola
Laluska Balázs, Vadkerti Attila és az NB I-es edzők után sorozatunk folytatásaként a világbajnokságot vállsérülése miatt kihagyó Eklemovics Nikolát kérdeztük a svédországi kézilabda-világbajnokságról, a magyar válogatott eddigi...
Tovább a teljes cikkhez »

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu