A Flensburg ellen nyit az MKB Veszprém

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 30. 09:00
A KEK-győztes és magyar bajnok bakonyi kézilabdacsapat hazai pályán fogadja a 2003-ban és 2006-ban Bajnokok Ligája-öntőt játszó német SG Flensburg Handewitt gárdáját. A Veszprém Arénában közönsége segítségével esélyes a győzelemre a Bajnokok Tornáján ezüstérmet szerző együttes.

A két csapat már találkozott korábban tétmeccsen a Kupagyőztesek Európa Kupájában. A 2000/2001-es szezonban például, akkor még Fotex KC Veszprém néven a negyeddöntőben maradtak alul a bakonyiak. Az első meccsen idegenben 31-22-re győzött a német csapat, amely a visszavágón a királynék városában is nyert 22-20-ra.

 

A 2003/2004-es szezonban a Flensburg a csoportmérkőzések során a szlovén Celje mögött másodikként jutott tovább. A nyolcad- és negyeddöntőkben a németek kettős győzelemmel búcsúztatták a dán Kolding és a horvát RK Zagreb együttesét. Az elődöntőben a Magdeburggal találkoztak, az első meccsen 36-26-ra nyert a Magdeburg, a visszavágón azonban a Flensburg nyert 30-20-ra és így idegenben lőtt több góllal jutott a fináléba, ahol ismét összehozta a sors a Celje PL csapatával. A döntő első mérkőzésén nyert 30-28-ra a Flensburg, a visszavágón azonban kikapott 34-28-ra, így ezüstérmes lett.

 

A 2004/2005-ös idényben a negyeddöntő volt a végállomás a németeknek és hogy mennyire szélsőséges csapat a Flensburg, arra bizonyíték, hogy a francia Montpellier ellen úgy estek ki, hogy az első meccsen 32-19-re nyertek, de aztán a visszavágón 36-22-re kaptak ki Franciaországban.

 

A 2005/2006-os idényben az elődöntőig jutottak a németek, úgy hogy a negyeddöntőben a THW Kiel csapatát búcsúztatták, a döntőbe jutásért viszont útjukba került a spanyol Ciudad Real, amely kettős győzelemmel ütötte el őket attól a lehetőségtől, hogy ismét finálét játsszanak.

 

Egy évvel később azonban ismét bejutott a fináléba a Flensburg, méghozzá az egyenes kieséses szakaszban kiejtve a Celje, a Barcelona és a spanyol Valladolid csapatát. A döntőt a THW Kiel együttesével játszották, de a hazai döntetlen után ismét kikaptak és megint csak ezüstérmesek lettek.

 

Az előző kiírásban az új rendszernek köszönhetően, az első csoportkör után, ismét csoportmérkőzéseket játszottak a legjobbak, ahol a nehéz feladat elé állították az EHF illetékesei a csapatokat, hiszen a négycsapatos csoportokból, már csak az első helyezettek jutottak tovább, méghozzá az elődöntőbe. A Flensburg itt egy kvartettbe került a szintén német Hamburg, az RK Zagreb és a spanyol Portland San Antonio együttesével, ahonnan nem ők, hanem a Hamburg jutott tovább.

 

Az új, 2008/2009-es szezonra egy kicsit megváltozott a Flensburg kerete, hiszen távozott a csapattól Marcin Lijewski (HSV Hamburg), Blazenko Lackovics (HSV Hamburg), Sören Stryger (befejezte), Dane Sijan (Viborg HK), Einar Holmgeirsson (TV Großwallstadt), Kasper Nielsen (GOG Svendborg TGI), Anders Eggert (Skjern Handball). Kevesebb játékos érkezett, akik minőségében se olyan kvalításúak, mint akik távoztak, ugyanis nincs annyi ismerős név az érkezők között. De itt is több skandináv játékos található, Oscar Carlén (Ystad IF), Lasse Boesen (TBV Lemgo), Jendrik Meyer (Wilhelmshavener HV), Alen Muratovic (BM Valladolid), Lasse Svan Hansen (GOG Svendborg TGI).

 

A Bundesligában még nem játszott a legjobb csapatok ellen a Flensburg, bár legyőzték a Fazekas Nándorral felálló VFL Gummersbach csapatát hazai pályán 36-34-re. A legutóbbi bajnoki mérkőzésükön vesztették az első pontot, úgy, hogy végig kapaszkodniuk kellett a HSG Wetzlar otthonában, hiszen a hazaiak többször vezettek 3-4 góllal. De profi csapat lévén a Flensburg egyszer vezetett mindössze a találkozón, méghozzá az 59. percben (26:27). Végül aztán a Wetzlar örülhetett az egy pontnak. A Flensburg csapatában Christiansen (7/6), Carlén (6), Svan Hansen (5), Mogensen (4), Muratovic (3), Knudsen (1), Jensen (1) lőtték a gólokat.

 

Az biztos, hogy nem szabad lebecsülni a Flensburg csapatát, de a mérkőzés esélyese mindenképp az MKB Veszprém KC együttese.

 

A hazaiaknak nagyon fontos az október 5-i mérkőzés, hiszen tovább akarnak jutni ebből a négyes csoportból. Amennyiben a németekkel együtt lépnek tovább, amire van esélyük, akkor viszik magukkal az egymás elleni eredményüket a második csoportkörbe.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu