A Fradi bánta a Vásárhely parádéját

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 2. 19:36
A Hódmezővásárhely női kézilabdacsapata szenzációs játékkal, 37-29-re győzte le egyik legnagyobb riválisát, a dobogóról álmodozó Ferencváros együttesét a női NB I-ben. A hazaiak az FTC specialitásával, a gyors lerohanásokkal múlták felül az ezúttal ólomlábon mozgó fővárosiakat.

NŐI KÉZILABDA NB I, 6. FORDULÓ:
HÓDMEZŐVÁSÁRHELY–FERENCVÁROS 37–29 (18–13)
Hódmezővásárhely, Új Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Horváth Péter, Marton Balázs.
HÓDMEZŐVÁSÁRHELY: ABRAMOVICS - LOVÁSZ 7 (2) JÓKAI 8, Fülöp 1, Gaál 1, Gerstmár 2, KOROKNAI 5. Csere: Vörös (kapus), NYIKOLAJENKO 8, Wolf 3, Polláková 1, Szepesi, Domokos 1 (1). Edző: Farkas József.
FERENCVÁROS: Sidorova - Berta 2, Németh 5, Szucsánszki 5, Szamoránsky P. 4, ZÁCSIK 10 (3), Kenyeres. Csere: GRIDNYEVA (kapus), Szabó 2., Szamoránsky A., Szádvári 1 Edző: Elek Gábor.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Hétméteresek: 6/3, 7/3.
Piros lap: Németh (60. perc)


A felkészülési időszakból a vásárhelyieknek voltak kellemesebbek az emlékei, hiszen edzőmeccsen 38–35-re nyertek, majd 35–35-ös döntetlent értek el hazai környezetben a Ferencváros ellen. A bajnokságban ellenben egy hajszálnyival az FTC szerepelt eddig jobban: a mérkőzés előtt a fővárosiak 6 ponttal az 5., míg a HNKC 5 egységgel a 7. helyen állt.

 

A hazaiak az első percektől arra összpontosítottak, hogy sikerüljön megállítanunk Szucsánszkiék lerohanásait, gyors támadásait. A vásárhelyiek joggal bíztak a védekezésük hatékonyságában, hiszen eddig a második legkevesebb gólt kapták a bajnokságban. Erőfeszítésük sikerrel is járt, hiszen az első 30 perc után 18-13-ra vezettek Farkas József tanítványai.

 

Koroknai és Lovász góljával pillanatok alatt kétgólos vezetést szerzett a Hódmezővásárhely. De a legnagyobb fegyvertény az volt, hogy a zöldek nem tudták gyors játékukat érvényesíteni, szinte mindig felállt védelemmel találták magukat szemben, vagy Abramovics hárított. A 13. percben már 8-5 állt az eredményjelzőn. Elek edző kapust cserélt Sidorovát Gridnyeva váltotta. A Fradit ebben az időszakban Zácsik igyekezett versenyben tartani - az első félidőben nyolc gólig jutott -, de a különbség tovább nőtt a két gárda között, Koroknai volt eredményes (11-7) és a játékrész végére 6 gólosra duzzadt a hazaiak előnye.

 

A második játékrészben is harcosabban, pontosabban játszottak Koroknaiék. A zöld-fehérek továbbra is a gyors játékot erőltették ám rengeteg technikai hibát vétettek. A HNKC így nem csak tartani tudta félidei ötgólos előnyét, de Lovász büntetőjével már hat egységnyivel vezetett (23-17). Jókai találatával tartotta előnyét (28-22) a Vásárhely, a két csapat közötti szakadéknyi különbség Nyikolajenko találatánál (30-22) csúcsosodott, ekkor időt is kért Elek Gábor, ám ez sem segített csapatán.

 

Öt minutummal a vége előtt 34-27-nél, a mezőny egyik legjobbja, Abramovics kapus büntetőt fogott, ezzel végleg elszálltak a Ferencváros pontszerző reményei. Az utolsó pillanatokban Némethet a harmadik sárga lapja után kiállították, a dudaszó pillanatában pedig Domokos Kinga hétméteresből állította be a végeredményt (37-29).

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu