A Fradi szintjén a meglepetéscsapat

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 20. 09:14
Nagyszerű őszi produkciójának köszönhetően a negyedik helyen várhatja a karácsonyt az ASA-Consolis HNKC együttese a női kézilabda NB I-ben. Lovászék több bravúrt is elértek a szezon során, de edzőjük szerint még mindig tudnak fejlődni. Farkas Józseffel az idény első feléről beszélgettünk.

- A szezon előtt új edzői stáb vágott neki a küzdelmeknek több új játékossal. Milyen várakozásokkal kezdték az idényt?


- Hamar kiderült számomra, hogy erős a Vásárhely kerete, érkezésemkor például a védekezésen csak minimálisan kellett változtatnom. Már a nyáron is egységes gárdát alkottunk, és szinte minden posztra jutott két azonos képességű játékos, ezért szép reményeink voltak. Ennek ellenére a mostani negyedik helyet nem kell túlértékelni, csak akkor ér majd valamit, ha hozzuk a kötelező pontokat és az év végén is hasonló pozícióban állunk. Tavasszal picit nehezebb lesz a helyzetünk, hiszen a Fradi például megverte a Debrecent otthon, mi pedig kikaptunk tőlük, így ennyivel például jobb a zöld-fehérek helyzete.

- Azt azért mindenképpen jóleső érzés lehet kimondani, hogy a Fradival egy szinten teljesít a csapat.

- Valóban az, de ne feledjük, hogy a budapesti gárda sokat gyengült a nyáron. Fel tudjuk venni velük a versenyt, és ha a balátlövő poszton előbbre tudunk lépni, akkor még feljebb juthatunk.

- Miben kellene fejlődniük?

- Jókai Nóra lendületével nincs baj, ám ő nem tud hatvan percen keresztül jól teljesíteni. Váltótársa, Alzbeta Pollaková a kezdeti szürkeség után az utóbbi fordulókban megmutatta, mire képes, szép edzői feladat kihozni belőle a maximumot. Az viszont nagyon jó, hogy irányítóban Wolf és Gerstmár is megbízhatóan teljesít, éppen ezért egyiküket sem tudnám első számúnak nevezni a posztjukon. Volt, hogy egyszerre is játszottak, így jóval több a variációs lehetőség.

- Ki okozott pozitív meglepetést Önnek játékával?


- Két olyan nevet említek, akik keveset játszottak. Földes Kata sajnálatos sérülése ellenére is megmutatta, lehet rá számítani, de sajnos sérülése miatt most hosszú időre pihenőre kényszerül. Mellette Szepesi Ivettet emelném ki, aki többet nyújtott az általam vártnál. A két fiatal szélső pechje, hogy posztjukon érettebb, idősebb játékos szerepel (Lovász és Koroknai – a szerk.), ennek ellenére számítok rájuk. Összességében mindenkivel elégedett vagyok, a végén már Pollaková is hozta a jó teljesítményt.

- Melyik meccsre emlékszik vissza szívesen?

 

- Nagyon fontos volt a nyíradonyi pontszerzés, amikor ötgólos hátrányból álltunk fel. Sokat fog még az a döntetlen érni a végjátékban. Szintén emlékezetes a Ferencváros és a Dunaferr elleni hazai siker.

- Mivel telik a téli szünet a csapatnál?


- Vegyes időszak elé nézünk, főleg edzőmeccsekkel igyekszünk majd formában maradni. Szeretném bevetni a fiatalokat, Varga Dóra és Busi Vivien például biztosan kap majd bizonyítási lehetőséget, ők fizikálisan is olyan szinten vannak, hogy lehet rájuk számítani a felnőtteknél. Domokos Kingának is jutna feladat, kár, hogy sérült térdét pénteken műtötték, így ő kidőlt a sorból.

- Tervezitek új játékosok igazolását?


- Egyelőre nincsenek konkrétumok, de még lehetne fejleszteni a csapaton. Nem az ott játszók teljesítménye miatt mondom, mivel mindenkivel elégedett voltam, de egy jobbátlövőre és Földes sérülése miatt egy jobbszélsőre szükségünk lenne.

- Mit vár a tavasztól?


- A HNKC jelenleg képes a legjobb csapattal is felvenni a versenyt, de meg is tudjuk nehezíteni a saját dolgunkat, mint például a Kiskunhalas ellen. Soha nem mehetünk biztosra, de ha megismételjük az őszi produkciót, az elég lehet a negyedik helyhez.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu