A Füred lefékezte a Mezőkövesdet

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 25. 19:45
Jobb hajrájának köszönhette az újabb két pontját a Balatonfüred csapata a férfi kézilabda NB I-ben. A fürediek szombaton délután a Mezőkövesd otthonában léptek pályára a 9. forduló szombati mérkőzésén, és végül hat góllal, 36-30-ra tudtak győzni.

KÉZILABDA, FÉRFI BUDAPEST BANK LIGA, 9. FORDULÓ:
MEZŐKÖVESDI KC – BALATONFÜREDI KC 30-36 (17-18)
Mezőkövesd, 800 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
MEZŐKÖVESD: Tóth K. – PAPICS (12), Bécsi (5), Fekete (5), Milicsevics (1), Rácz (-), Juhász (-). Csere: Szabó P. (k), Bajorhegyi (2), MOLNÁR (4), Rosta (1), Padla (-). Játékos-edző: Rosta István.
BALATONFÜRED: Szathmári – TOMBOR (5), Kovács Gy. (3), Horváth R. (4), Kis Á. (-), Pásztor (5), FREY (11). Csere: Szabó I. (k), Lelkes (6), Salamon (-), Németh L. (1), Mohácsi (1). Edző: Velky Mihály.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/4, ill. 2/2.

 

Szoros csata, rengeteg gól, Papic és Frey parádéja az első harminc percben. A volt válogatott játékosokkal felálló Balatonfüred és az elmúlt hetekben rendkívül kellemes benyomást keltő Mezőkövesd igazi közönségcsalogató első félidőt vívott egymással a borsodi városban.

Sokáig egyik csapat sem tudott elszakadni a másiktól, bár feltűnő volt a házigazdák gyengébb védőmunkája, amit a rutinos fürediek szinte kivétel nélkül ki tudtak használni. Tombor még kettős hátrányban is gólt szerzett, Frey pedig minden szögből tüzelt. Eredményesen, és olykor a szerencse is vele volt. Blokkról lepattant labdákat kellett csupán a hálóba továbbítania.

Jobban állt a Füred, de Velky Mihály gárdája egy cseppet sem lehetett nyugodt, mert a Kövesd meccsben tudott maradni. Elsősorban a jobbszélső Petar Papicsnak köszönhetően, aki a posztjáról, befutásokból, indulásból és büntetőkből is „púpozta” Szatmári hálóját.

A Balaton-partiak egy-két blokk után Pásztor révén könnyű gólokat lőttek, ezért 11-13-nál Rosta István időkéréssel próbálta meg rendezni a sorokat. A hajrára sikerült is, hiszen mínusz háromról zárkózott föl az MKC, ezzel teljesen nyílt maradt az összecsapás a második harminc percre.

Sőt a szünet után inkább a Mezőkövesdet jellemezte a lendület, hiszen előbb ledolgozta minimális hátrányát, majd a vezetést is átvették. Ekkor védekezésben is egy jobb periódust produkáltak a Rosta-legények, de a Füred a játékrész derekán új erőre kapott.

Freyjel továbbra sem bírtak a hazaiak, akik támadásban sokat hibáztak, és ezért súlyos árat kellett fizetniük. Néhány perc leforgása alatt ikszről öttel lépett meg a Balatonfüred, így fordultak a csapatok a hajrára.

Az utolsó tíz percben a Mezőkövesdnek kapaszkodnia kellett volna ahhoz, hogy legalább pontot mentsen a végjátékban. Rohanósra fogták Papicsék, de ezen az estén sokszor a szerencse is elpártolt tőlük. Hiába védekeztek határozottan, hiába blokkoltak, a lepattanó rendre a Füredhez került. Ebből pedig általában ziccereket lőhettek Tomborék.

Nem is rontottak. Három perccel a vége előtt így is felcsillant némi remény a Kövesd előtt, hiszen 30-33-ra zárkóztak föl. A vendégek azonban két gyors átlövés góllal nyomatékosították, hogy ezen az estén ők a jobbak.

Szoros, kemény, férfiak küzdelemben vitte el Mezőkövesdről a két pontot a Balatonfüred, de a házigazdák is építhetnek erre a teljesítményre. Még akkor is, ha ezúttal több volt a hiba a játékukban, mint ezt megelőzően.

 

EDZŐSZEMMEL:
Rosta István: – Ez a valóság. A jobbik csapat győzött, méghozzá megérdemelten. Jól jön a kéthetes bajnoki szünet, hogy egy picit visszaszálljunk a földre. Ebből is látszik, hogy az eddigi eredményeink egy kicsit túlzottak voltak. Ha a mi csapatunkból tizennégy emberből legalább tíz nem játszik kimagasló formában, akkor nincs esélyünk. Ma ez történt.
Velky Mihály: – Egy jól felkészített Mezőkövesdet tudtunk legyőzni, mert jobban bírtuk a hajrát. Több rutinos kézilabdázóval rendelkezünk, mint az ellenfelünk, ezt tudtuk ezen az estén kamatoztatni.

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu