A Győr nyolc góllal nyert Nagybányán

Szerző: MTILétrehozva: 2015. február 8. 20:50
A címvédő Győri ETO KC 26-18-ra nyert a Szűcs Gabriellával felálló Baia Mare (Nagybánya) otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, és ezzel óriási lépést tett negyeddöntőbe jutás felé.

BL, középdöntő, 2. csoport, 2. forduló:
Baia Mare (román)-Győri Audi ETO 18-26 (9-13)
A győriek gólszerzői: Müller 8, Löke 7, Kovacsics 6, Aguilar 2, Szen 1, Bognár-Bódi 1, Korsós 1

Remek védekezéssel kezdett a Győr, és a 10. percben már 3-1-re vezetett. A hazaiak támadójátéka aztán feljavult, ám a különbség így is állandósult. Amint a nagybányaiak hátsó alakzata a korábbinál agresszívebbé vált, már az egyenlítést vették célba, de Herr a fontos pillanatokban remekül hárított. Vezérletével a magyar csapatnak sikerült átlendülnie a holtponton, Müller góljaival pedig a szünetre tovább hízott az előny.

A folytatásban is az ETO akarata érvényesült, nem tudott felzárkózni a keményen küzdő Baia Mare. Az időkérés sem segített a hazaiakon, mert a magyarok védekezése stabilizálódott, elöl pedig Müller mellé felnőtt Kovacsics is, ők ketten szórták a gólokat. A hajrában aztán Löke sziporkázott.

A Győr sikerével kettészakadt a csoport. A norvég Larvik egyedüliként a mezőnyben százszázalékos, a tőle vereséget szenvedő Győr pedig úgy áll a második helyen, hogy előnye öt pont a dán Viborg előtt. Ezzel szinte biztos, hogy az ETO az első vagy a második helyen végez csoportjában, ami kedvezményeket biztosít majd a negyeddöntőre. A magyar bajnok jövő szombaton a francia Metzet fogadja.

Pénteken játszották:
Metz (francia)-Sävehof (svéd) 22-25 (12-15)
szombaton játszották:
Larvik (norvég)-Viborg (dán) 31-18 (18-10)

Az állás: 1. Larvik 12 pont, 2. Győr 10, 3. Viborg 5, 4. Metz 4, 5. Sävehof 3, 6. Baia Mare 2
A csoport első négy helyezettje jut a negyeddöntőbe.

Címkék: Győri ETO KC
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu