A Kecskemét elvérzett Veszprémben

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 12. 19:50
A Veszprém már a mérkőzés első félidejében jelentős előnyre tett szert, a szünetben már 16-9-re vezetett a Kecskemét ellen a kézilabda NB I 10. fordulójában. A második játékrészben aztán változtatott a csapat felállásán, és végül 37-26-os győzelmet aratott az újonc felett. A hazai együttes legeredményesebb játékosai Gulyás és Sesum voltak, előbbi hét, utóbbi hat gólt szerzett.

FÉRFI KÉZILABDA NB1, 10. FORDULÓ
MKB Veszprém KC – Budapest Bank Kecskeméti KC 37-26 (16-9)
Veszprém Aréna, 1000 néző, vezette: Baranyai Antal, Szloska Krisztián.
MKB Veszprém KC: PERICS D. – GULYÁS P.(7), Markovics Z., Lapcsevics I., Lushnikov E., ILYÉS F. (5). Korazija D. (1). Cserék: Andorka G. (kapus), Gál Gy.(4), Perez C. (4), SESUM Z. (6), VUJIN M. (6/3), Cozma M. (4). Vezetőedző: Mocsai Lajos
Kecskeméti KC: Kovács R.– Berta R. (2), Tóth E. (3), Kekezovics M. (6/1), Veszelinov V. (2), Dobardzijev D. (6), Takács B. Csere: Erdélyi L. (kapus), Basarics B. (1), Muhl A. (2), Dobó Zs. (1), Vujasin G. (3), Skrbics J., Csorba G. Vezetőedző: Skaliczki László
Kiállítások: 0, ill. 4 perc.
Büntetők: 4/3, ill. 1/1 .
Az eredmény alakulása: 8. p.: 5-5, 18. p.: 10-5, 25. p.:13-6, 36. p.: 20-12, 45.p.: 26-17, 54.p.: 34-21.

 

A veszprémi csapat vezetői kedden ideiglenesen elköszöntek a horvát válogatott keretbe is meghívott átlövőjüktől, Marko Bagaricstól, a játékost a szezon végéig kölcsönadták a Dunaferrnek. A csapat a válogatott Nagy Kornél sérülése miatt került nehéz helyzetbe, mivel csak hadra fogható balátlövője maradt Grebenár Gábor személyében. Ekkor jött az ötlet, hogy az MKB-nál kevés játéklehetőséghez jutó 203 cm magas, 23 éves Bagarics a Duna-partiaknál játsszon a bajnokság hátralevő részében.

Az MKB Veszprém kézilabdacsapata hétközi bajnoki mérkőzéssel készült a vasárnapi, Flensburg elleni Bajnokok Ligája csoport rangadóra.

A hazaiaknál sérülés miatt nem öltözött sportfelszerelésbe Eklemovics Nikola és a fiatal horvát kapus, Ivan Pesic, akinek a bokaszalagja húzódott meg. Helyette ismét a csapatba került Andorka Gábor, aki az ifjúságiak mérkőzésén az első félidőt végigvédve melegített be a felnőttek összecsapására. Az Iváncsik-fivérek, Gergő és Tamás ugyan ott volt a csarnokban, de nem léptek pályára.

A mérkőzés elején felváltva estek a gólok 5-5-ig, majd a hazaiak féltucat találatára nem érkezett válasz. A kapusok mindkét oldalon bemutattak bravúrokat, főleg Perics volt elemében, aki tizenegyszer hárított az első játékrészben.

A szünet után támadásban Perez, Gál és Vujin is pályára lépett és ez megpecsételte az újonc alföldiek sorsát, mind a hárman négyszer találtak be az ellenfél kapujába, ezzel alaposan elhúzott a hazai csapat.

A második játékrész közepétől már Andorka Gábor is kapuba állhatott, de ekkor már tizenkét góllal vezetett az MKB Veszprém. A végén még egy kis hazai könnyelműsködés is belefért, így nem lett kiütéses a hazaiak győzelme.


EDZŐSZEMMEL
Mocsai Lajos: - A kecskeméti csapat szervezetten játszott ellenünk, a legkisebb különbségű vereséggel távoztak a bajnoki mérkőzések során Veszprémből. Tudatosan változtattunk a csapatösszeállításon, de a kreativitás nem volt azon a szinten, amin szerettük volna. A mai mérkőzéssel készültünk a vasárnapi BL-rangadóra, szerencsére a pályára lépők közül senki sem sérült meg.
Skaliczki László: - Gratulálok a veszprémieknek, más dimenzióban kézilabdáznak, mint a mi csapatunk. Tagolt védekezéssel készültünk, próbáltuk az átlövőket távol tartani a kapunktól. Védekező játékosunk, Skrbics korán megsérült, ezért szerkezetet kellett váltanunk. Készülünk a hétvégi, Tatabánya elleni mérkőzésre és bizakodunk, hogy a veszprémiek sikerrel szerepelnek Németországban.

A FORDULÓ TOVÁBBI EREDMÉNYEI
Tatabánya Carbonex-Pick Szeged 23-25 (10-14)
DKSE Airport-Debrecen - Dunaferr 31-26 (14-11)
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu