A KEK-döntős látogat vasárnap Szegedre

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 12. 09:49
A kontinens egyik legjobb együttesét fogadja a hétvégén a Bajnokok Ligájában a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A német Rhein Neckar Löwen elleni, vasárnap 17:15-kor kezdődő ütközetre baljós előjelekkel készülnek Krivokapicsék: egy csapatra való játékos küszködik sérüléssel vagy betegséggel.

Tavaly hibátlanul teljesítette az első csoportkört a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában, ám most könnyen lehet, hogy már a második körben elveszíti szeplőtlenségét Vladan Matics együttese. Az első fordulóban Lengyelországban simán diadalmaskodó Magyar Kupa-győztes gárdából ugyanis újabb kulcsjátékos dőlt ki. A már hosszú ideje sérült Stamate és Petar Nenadics után Laluska Balázs is harcképtelenné vált.


A válogatott átlövő a Komló elleni hétközi bajnoki mérkőzésen sérült meg és legalább hathetes kényszerpihenő vár rá. A Pick dolgát nehezíti, hogy Katzirz Dávid napokig magas lázzal küszködött, de Puljezevics Nenad és Daniel Andjelkovics sem egészséges.


A szegediek trénere, Vladan Matics mégsem panaszkodik, inkább a győztes taktikán töri a fejét.

 

"Nem szeretném, ha a játékosaim azt látnák, hogy a nehézségek miatt le vagyok törve - – tekintett előre a mester. - Nem tudom megígérni a szurkolóknak, hogy legyőzzük a Löwent, de az biztos, hogy mindnyájan nagyon akarjuk a sikert. Megpróbáljuk meglepni őket egy 3-2-1-es védekezéssel, igaz ez a felálllás számunkra is új lesz, mert többnyire a hatos falat gyakoroltuk. Remélem, ebben a nehéz helyzetben a szurkolók mellénk állnak, mert most különösen nagy szükség lesz rájuk."



"Ez lesz az első igazán komoly meccsünk ebben a szezonban – vette át a szót Krivokapics Milorad. – Tartottunk ugyan egy kicsit a Plocktól, de a lengyeleket végig összpontosítva, magabiztosan győztük le. Igaz, hogy sok a sérültünk, de megpróbálunk mindenkit mozgósítani. A németeknek nincs gyenge pontjuk, rengeteget rohannak, kitünőek a nehéztüzéreik, de mi is jó csapat vagyunk és iosmerjük a gyengébb pontjaikat."



A Löwen a BL nyitófordulójában döntetlent játszott Zágrábban, míg az utolsó bajnoki mérkőzésén 37–28-ra nyert a Balingen ellen. A németeknél a lengyel irányító-átlövő Tkaczyk maródi, némi csoda lenne, ha pályára lépne Szegeden. A németek szombaton délután érkezrek a napfény városába és este hét órakor az újszegedi sportcsarnokban már edzettek is.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu