A León partner lett volna a halasztáshoz

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 10. 13:56
Vasárnap a spanyol Reale Ademar León ellen kell pályára lépnie az MKB Veszprém kézilabdacsapatának a Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulójában. A magyar együttes tagjai hétfőn úgy döntöttek: a vasárnapi tragédia, román csapattársuk, Marian Cozma értelmetlen és döbbenetes meggyilkolása ellenére is vállalják a játékot. Egyelőre annyi biztos: a komoly téttel bíró találkozón az eredmény ezúttal sokadrangú lesz.

A spanyol csapatnál már tudtak a szomorú, tragikus eseményről, amikor a León volt magyar légiósa, a Pick Szeged jelenlegi, válogatott átlövője, Laluska Balázs telefonon felhívta a gárda trénerét.

„Klubvezetőnkkel, Lele Ambrussal jutottunk arra a következtetésre, felhívjuk a leóni klubot és tájékoztatjuk őket a veszprémi esetről, illetve arról, hogy elképzelhető, az MKB halasztást kér – mondta a SportHíradó.hu megkeresésére válaszolva Laluska Balázs. – A spanyolok nem tőlünk tudták meg, hogy mi történt, de természetesen konkrétumokat ők még annyira sem ismerhettek az esetről, mint mi, így elmeséltem nekik azt, amit akkor éppen tudni lehetett még az egészről.”

 

"$$fhvideo:75998$$" 

 

„Akkor a két érintett csapat még nem vette fel egymással ez ügyben a kapcsolatot, mi sem akartunk semmi elé menni, csak gondoltuk, ne érje őket váratlanul a hívás. Az esettel persze ők sem tudtak mit kezdeni, értetlenül álltak előtte, mint annyian mások. Természetesen nekünk is azonnal azt mondták: bármi is legyen a veszprémiek kérése, ők feltétel nélkül belemennek. Erre végül mégsem kerül sor, a veszprémiek vállalták a hétvégi mérkőzést. Azt azonban nem tudom, szakmailag értékelhető találkozót lehet-e ilyen előzmények után, a történteket követően egy héttel játszani. Hazai pályán, hazai közönség előtt. Az biztos, a BL-középdöntőben minden meccsnek óriási a jelentősége a továbbjutást szempontjából, aki idegenben pontot, vagy pontokat szerez az nagy lépést tesz a negyeddöntő felé, aki viszont nem tudja otthon tartani a pontokat, az komoly lépéshátrányba kerül riválisaival szemben.”

 

„Normális esetben ez lenne a tétje a találkozónak, így viszont nem hiszem, hogy lehet normális esetről beszélni. Mindkét csapat tagjainak roppant nehéz dolga lesz, úgy veszprémieknek, mint a leóniaknak. Elmennek idegenbe, nekik is kellemetlen, kényelmetlen lesz az egész, abban biztos vagyok, hiszen soha nem kellett átélniük hasonlót. Ezen a találkozón másodlagos lesz az eredmény, a vasárnap az emlékezésé.”

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu