A Pick a Plock ellen kezd a BL-ben

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 4. 09:37
A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata Lengyelországban, a Plock ellen kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligájában, vasárnap este 19 órakor. A Wislát nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni, ugyanis Laluskáék riválisa hatszoros lengyel bajnoknak és tízszeres kupagyőztesnek vallhatja magát.

A Pick Szeged küldöttsége szombat reggel kelt útra Lengyelországba, este 18 órakor pedig már a meccs helyszínén gyakorol a Magyar Kupa-győztes. A csapatot a lengyel fővárosba repítő gépmadár mintegy húsz perces késéssel indult Budapestrő, a küldöttség 8.45-kor landolt az esős Varsóban. Az együttesre innen egy 120 kilométeres buszút várt Plockig.

A Pick Szeged válogatott kiválósága, Laluska Balázs korábban három meccset játszott a nemzeti csapattal Lengyelországban, amelyek közül egyet sem veszítettek el. Most klubcsapatával a negyedik győzelemre készül.

- A hajnali indulás nem volt ínyünkre, de így legalább időben a szállásunkra érünk, és tudunk majd pihenni az esti edzés előtt. Alaposan felkészültünk ellenfelünkből, szerintem meg tudjuk verni őket - mondta az átlövő a landolást követően.

Osmajics és Katzirz lázzal küszködtek, így ők nincsenek tökéletes állapotban. Krivokapics Milorad is sérüléssel bajlódik, a kiváló átlövőre térdműtét vár, azonban ameddig fontos meccsek várnak a csapatra, addig nem lesz beavatkozás, így december közepéig sérülten, injekciókkal játszik majd.

A szegediek trénere, Vladan Matics arra hívta fel a játékosai figyelmét, hogy az ukrán Nat szélsebesen sprintel, főként a gólok után rohan előre, őt mindenképpen semlegesíteni kell. Az irányító-beálló kapcsolat is jól működik a Plocknál. A lengyelek védekezése viszont sebezhető, a hórihorgas orosz légiósok között lehet keresnivalója a szélsőknek - vélekedett az edző.

A Pick Szeged idei első BL-ellenfele hazájában hatszor volt bajnok, az utóbbi négy évben zsinórban lett első. Tízszer hódította el a lengyel kupát, a nemzetközi porondon 1990 óta szerepel. Tavaly a KEK-ben indultak, a román Steaua a második körben verte ki őket.

A keretükben hemzsegnek az orosz, ukrán és dán légiósok. Morten Larsen Seiert láthatta is szegedi közönség, az elmúlt szezonban még a Pick által rommá vert szlovén Velenjét erősítette. Érdekesség, hogy a Plock első számú kapusa, Andrzej Marszalek már 44 éves.

Az összecsapást nem a Plock csarnokában rendezik, hanem Lackban, mert az EHF szigorú előírásainak csak ez az 1100 nézőt befogadó helyszín felelt meg. A lelátón közel 100 szegedi szurkol majd, így a biztatáson biztosan nem múlhat a siker.
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu