A tornagyőzelem a tét a férfi kéziseknek

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 8. 11:07
Eddigi két mérkőzését megnyerte a magyar férfi kézilabda válogatott a gdyniai Újévi Kupán, szombaton a házigazda Lengyelország következik. A mérkőzés a felkészülési torna döntőjének is tekinthető, a vb-ezüst - és bronzérmes sztáralakulat eddig szintén hibátlan teljesítményt nyújtott.

A két csapat eddig hasonló teljesítményt nyújtott, a csütörtöki első fordulóban mindkét szövetségi kapitány nagyarányú győzelemnek örülhetett: a magyar válogatott hét góllal Csehországot, a lengyelek nyolc találattal a szlovákokat verték. A pénteki "ellenfélcsere"után Mocsai Lajos fiai északi szomszédunkat, a lengyelek pedig Csehországot győzték le, megtartva a hibátlan teljesítményt.

Szombaton kétségkívül a legnagyobb falat következik Gdyniában. Bogdan Wenta együttese 2007-ben szinte a semmiből jutott el a világbajnokság döntőjéig, ahol ezüstérmes lett a hazai pályán játszó németek mögött. A lengyelek azóta is a közvetlen világelithez tartoznak, 2009-ben vb-bronzot szereztek, a tavalyi ausztriai kontinensviadalon pedig elődöntőbe jutottak. Olyan játékosok alkotják a keretet, mint a 2009-ben a világ legjobb játékosának megválasztott Szmal, a súlyos szemsérülése után bravúrosan visszatérő nehézbombázó Bielecki, a balkezes átlövő Marcin Lijewski vagy a veterán Jurasik.

Mocsai Lajos nem számíthat a vállsérülése után gyógyuló Nikola Eklemovicsra, a csuklójával bajlódó Laluska Balázsra és a vírusfertőzéssel küszködő, de azóta Veszprémben edzésbe állt Iváncsik Gergőre sem. A családja mellett maradó, újdonsült édesapa Fazekas Nándor is csak az Újévi Kupa után csatlakozik a kerethez.

A válogatott teljesítményére eddig nem lehetett panasz, csütörtökön a jobboldal parádézott Mocsai Tamás és Harsányi Gergő vezérletével, pénteken Katzirz, Lékai és piros lapos kiállításáig Ilyés ontotta a gólokat. Lengyel-magyar derbire legutóbb egy éve Bécsben, az Interwetten-kupán került sor, az akkori barátságos tornán hétgólos lengyel siker született úgy, hogy a szünetben még döntetlen volt az állás. Mocsai Lajos fiainak így van miért visszavágnia a vb-címre is esélyesnek tartott alakulatnak. Jobb gólkülönbségének köszönhetően a magyar válogatott áll az Újévi Kupa tabellájának élén, így már egy döntetlen is elegendő lenne a tornagyőzelemhez.

AZ ÚJÉVI KUPA PROGRAMJA
Január 6. 18:00 Magyarország-Csehország 31-24 (13-10)
Január 6. 20:30 Lengyelország-Szlovákia 32-24 (16-10)
Január 7. 18:00 Magyarország-Szlovákia 32-27 (17-15)
Január 7. 20:30 Lengyelország-Csehország 33-32 (18-14)
Január 8. 13:00 Szlovákia-Csehország
Január 8. 15:15 Lengyelország-Magyarország
A magyar válogatott kerete az Újévi Kupán
Kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Tatai Péter (Pick Szeged), Liszkai Szilveszter (MKB Veszprém)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)
Jobbátlövő: Mocsai Tamás (Flensburg, német)
Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick Szeged), Nagy Kornél (MKB Veszprém)
Beállók: Gál Gyula (CO Zagreb, horvát), Schuch Timuzsin (Constanta, román), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Ilyés Ferenc (Lemgo, német), Katzirz Dávid (Pick Szeged)
Balszélső: Törő Szabolcs (Pick Szeged)
Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos
A LENGYEL VÁLOGATOTT KERETE AZ ÚJÉVI KUPÁN
Kapusok: Piotr Wyszomirski (Azoty Pulawy), Adam Malcher (Zaglebie Lubin), Szlawomir Szmal (Löwen)
Mezőnyjátékosok: Michal Jurecki (Kielce), Mariusz Jurasik (Kielce), Tomasz Rosinski (Kielce), Patrik Kuchczyski (Kielce), Piotr Grabarczyk (Kielce), Mateusz Zaremba (Kielce), Rafal Glinski (Kielce), Mateusz Jachlewski (Kielce), Daniel Zoltak (Kielce), Robert Orzechowski (Kwidzyn), Mariusz Jurkiewicz (Ciudad Real), Karol Bielecki (Löwen), Grzegorz Tkaczyk (Löwen), Marcin Lijewski (Hamburg), Krzysztof Lijewski (Hamburg), Artur Siodmiak (Nettelstedt), Tomasz Tluczynski (Nettelstedt), Bartlomiej Jaszka (Berlin), Bartosz Jurecki (Magdeburg), Bartlomiej Tomczak (Zaglebie Lubin)
Szövetségi kapitány: Bogdan Wenta
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu