Balogh Zsolt: Hoztuk a kötelezőt

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 18. 15:57
„Jórészt elégedett lehetek az idényemmel, de azért még nagyon sok mindenben kell javulnom. Elsősorban a védekezésben, de rutint is kell szereznem még a felnőttek között” – mondta Balogh Zsolt, a Budapest Bank férfiligában szereplő PLER 20 éves kézilabdázója, akinek a nevét ott találjuk az év felfedezettjei jelöltek között.

„Szerettünk volna a négy közé kerülni az alapszakasz után, hogy versenyben lehessünk a harmadik helyért, ezt az elképzelésünket meg is tudtuk valósítani. Bár ezzel úgy érzem, tulajdonképpen csak a kötelezőt hoztuk. Jórészt elégedett lehetek az idényemmel, de azért még nagyon sok mindenben kell javulnom. Elsősorban a védekezésben, de rutint is kell szereznem még a felnőttek között.”

„Összességében nézve a szezonban több volt a jó meccsem, mint a rossz. Hajdu János több mérkőzésünket látta személyesen, bajnokságban és a kupában, emlékeim szerint azokon a találkozókon különösen is kijött a lépés, biztos ez maradt meg benne.”

„Egyszer különben már meghívást kaptam a felnőtt válogatott keretébe is, idővel persze céljaim között az állandó válogatottság is ott szerepel. Egyelőre azonban klubcsapatommal szeretnék előre lépni, valamint egyénileg is jobb teljesítményt nyújtani, mert ez lehet az ajánló a válogatottsághoz.”

A PLER 33 pontot szerzett az alapszakaszban, öt ponttal maradt le a dobogóra odaférő Dunaferrtől, de két ponttal előzte meg azt az ötödik helyen végző Balatonfüredet, amely így a rájátszásban csak az 5-8. helyért folytathatta a szereplését. Az elődöntőben az MKB Veszprém már semmi esélyt nem adott nekik: az idegenbeli kilencgólos vereséget (38-29), a hazai visszavágón tízgólos (35-25) követte.

A harmadik helyért azzal a Dunaferrel mérkőzhetnek meg, amely itthon az elérhető riválisok közé tartoznak esetükben: az alapszakaszban idegenben 24-22-es vereséget a hazai 31-27-es győzelemmel bosszulták meg. A PLER a KEK-be is ment egy kört: a török Mersint összesítésben 58-55-tal búcsúztatták, mielőtt a 3. fordulóban a Dunaferr kettős győzelemmel és 61-56-os gólkülönbséggel kiejtette volna őket.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu