Bedobta a törülközőt a Szeged edzője!

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 22. 13:34
E pillanatban nincs vezetőedzője a bajnoki ezüstérmes Szeged férfi kézilabda-csapatának! Vladan Matics csütörtök reggel kérte felmentését, miután a csapat Kecskeméten váratlan és megalázó vereséget szenvedett. A SportHirado.hu a miértekre volt kíváncsi.

Szerdán délután példátlan pofont kapott a Szeged a férfi kézilabda NB I-ben, amely csütörtökre már vezetőedzőjét is elveszítette: a tavalyi szezonban még a kiesés ellen küzdő Kecskemét alázta meg a legutóbbi ezüstérmest. Vladan Matics összetörten, de őszintén nyilatkozott a SportHirado.hu-nak.

„Már nem vagyok a Szeged vezetőedzője! - ismertette a meglepő fejleményeket a szakember. - Reggel beszélgettünk a vezetőkkel, akik elfogadták döntésemet és közös megegyezéssel bontottuk fel szerződésemet. Ez egy hosszabb folyamat eredménye, tudtam, éreztem, hogy ez lesz a vége.”

„Nagy volt rajtunk a nyomás, a constantai vereség lelkileg nagyon megviselt mindenkit (BL: 30-32 - a szerk.). Megpróbáltam ezután motiválni, felrázni valahogy a fiúkat, de a kecskeméti meccs az utolsó csepp volt a pohárban (32-40 - a szerk.). Egyáltalán nem rossz ez a társaság, ezért volt érthetetlen a katasztrofális védekezésünk és a gyengébb kapusteljesítményünk. Szomorú vagyok, nagyon szomorú.”

A mester azt még elmondta, hogy a válogatott mellett, Csoknyai István szövetségi kapitány oldalán továbbra is a magyar kézilabdát szolgálja majd, emellett pedig várja azok jelentkezését, akik szeretnének a kispadjukon tudni egy fiatal és ambíciózus vezetőedzőt. 

A szombati, Csurgó elleni bajnoki találkozón Avar György és Lele Ambrus ül majd a kispadon. A Szeged egyébként 14 ponttal első a 13 csapatos ligában, igaz, két meccsel többet játszott - nyolcat -, mint a 12 egységet gyűjtött legnagyobb riválisa, az eddig veretlen Veszprém.

sporthirado.hu
Matics (jobbra) marad a válogatott mellett Fotó: sporthirado.hu

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu