BL-döntősök ellen a Győr a középdöntőben

Szerző: kezilabda.huLétrehozva: 2011. november 15. 12:33
A Győr női kézilabdacsapatának nem volt szerencséje a Bajnokok Ligája-középdöntő keddi sorsolásán, hiszen az előző szezon mind a két döntősét, azaz a norvég Larvikot és a spanyol Itxako Navarrát is "megkapta", továbbá a dán Midtjyllanddal is meg kell küzdenie az elődöntőbe kerülésért. A másik ágon a Buducsnoszt Podgorica, Oltchim Valcea, Krim Ljubljana és Metz szerepel.

 
A Győr csoportelsőként kiemelt volt a bécsi sorsoláson. Ez annyit tesz, hogy egy olyan csapatot kapott, amely úgyszintén az élen zárt a négyesében - a sors a címvédő Larvikot terelte a Konkoly-csapat útjába -, s a mezőnyt két csoportmásodik az Itxako Navarra, valamint a Midtjylland tesz teljessé.

A második helyen végzettek közül a Metz és a Krim Ljubljana eleve nem kerülhetett szóba, miután a szabályok között fontos pont, hogy azonos csoportból érkezők a középdöntőben nem randevúzhatnak.

Milyen kicsi a világ, hiszen a Győr az előző kiírásban is összekerült a Larvikkal a Bajnokok Ligája ezen szakaszában, és Norvégiában megsemmisítő, 26-15-ös győzelmet aratott. A hazai visszavágón 24-18-ra ugyan kikapott a későbbi győztestől - amely az éppen Győrbe igazolt Heidi Löke távozásával azóta meggyengült -, ámbátor az a meccs a továbbjutás szempontjábóln nem osztott, nem szorzott... 

Az Itxako is régi ismerősünk, de jónak nem neveznénk, merthogy a spanyol csapat az elődöntőben 26-21-gyel és 24-24-gyel kiejtette a magyar csapatot, egyúttal véget vetett a BL-sikerről szőtt álmainak.

A Midtjylland a csoportkör legjobbja, a Podgorica mögött - négy győzelemmel és két vereséggel - második helyen jutott tovább a reguláris szakaszból. A kétszeres dán bajnok cseppet sem lebecsülendő ellenfél, még akkor sem, ha papíron a középdöntős csoport leginkább verhető csapata.

"Nagyon-nagyon erős csapatokat kaptunk"
"Az már a bécsi sorsolás előtt tudott volt, hogy nem 'nagyon', hanem 'nagyon-nagyon' erős csapatokat kapunk. A Larvik címvédő, míg a spanyol csapat képes arra, hogy beleszóljon az első két hely sorsába. A Midtjylland erejét nem ismerem, de sokat mond, hogy a Byasen Trondheimnél volt jobb a csoportkörben. Nekünk ebből a négyesből kell továbbjutó helyen végeznünk. A másik ágról a Valcea kiemelkedik a mezőnyből, a román csapat mellett Buducsnoszt Podgoricát várom az elődöntőbe"- nyilatkozta Konkoly Csaba, a győriek vezetőedzője. 

A Győr egymásután ötször jutott be a BL-elődöntőbe, és ez minimum dicséretes, ugyanakkor ennél tovább csak egyetlen egyszer lépett, a trófeát azonban akkor - jelesül a 2008/2009-es évadban  - sem sikerült megkaparítania, miután 50-49-es összesítéssel alulmaradt a dán Viborggal szemben.

Most talán felérhet a csúcsra - és ezt nem csak mi állítjuk, hiszen a nemzetközi sajtó is ugyanezen a véleményen volt a sorozat megkezdése előtt. Az "értők" a magyar bajnokot a Bajnokok Ligája 2011/2012-es kiírásának lehetséges győzteseként emlegették. Bár a csoportkörben a Rába-parti hölgykoszorú a Randers és a Hypo ellen is váratlan vereségbe szaladt bele, a jóslat akár valóra is válhat, ehhez azonban először a középdöntőből kellene továbbjutni - azaz a csoport első két helyének valamelyikén végezni. Már csak azért is, mert a vezetőség a döntőbe jutást határozta meg célként... 

NŐI BL, KÖZÉPDÖNTŐ
1. CSOPORT:
Larvik (norvég)
GYŐR (MAGYAR)
Itxako Navarra (spanyol)
Midtjylland (dán)

2. CSOPORT:
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)
Oltchim Valcea (román)
Krim Ljubljana (szlovén)
Metz (francia)
JÁTÉKNAPOK
1. forduló: február 4. és 5.   

2. forduló: február 11. és 12.

3. forduló: február 18. és 19.

4. forduló: február 25. és 26

5. forduló: március 3. és 4.

6. forduló: március 10. és 11.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Győr: a terv teljesítve, jöhet a neheze!
A Győr a Randers és a Hypo otthonában is elbukott, és ez szíven ütötte a csapatért szorítókat, ezzel együtt a magyar bajnok végül hozta azt, amit "megkövetelt a haza": csoportelsőként jutott tovább női kézilabda Bajnokok...
Tovább a teljes cikkhez »

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu