BL-döntőt bukott az FC Barcelona

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 30. 19:58
Heroikus csatában, hat gólos hátrányból fordított a legjobb négy között a címvédő Ciudad Realt felülmúló THW Kiel és 36-34-re legyőzte az FC Barcelonát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni döntőjében. A német együttes 2007 után, másodszor hódította el a legrangosabb európai kupasorozat trófeáját.

 

BAJNOKOKOK LIGÁJA, FINAL FOUR (KÖLN):
Döntő: THW Kiel (német)-FC Barcelona (spanyol) 36-34 (17-20)
A 3. helyért: Ciudad Real (spanyol)-Csehovszki Medvegyi (orosz) 36-28 (15-9)

A német férfi kézialbda aranyhetén vagyunk túl, lévén szombaton az Ilyés Ferencet és Mocsai Tamást is felvonultató Lemgo nyerte meg az EHF-kupát, csütörtökön pedig a Gummersbach tulajdonába került a KEK serlege.

A THW Kiel már szombaton is drámai csatát vívott, parádés játékkal múlta felül a 2008-ban és 2009-ben győztes Ciudad Realt (29-27). Pedig a szünetben még 15-12-re vezetett a hispániai sztárcsapat...

Vasárnap aztán elképesztően fordulatot összecsapást hozott a finálé, a Nagy Lászlót is soraiban tudó FC Barcelona sokáig vezetett. A szünet előtt már 16-11-re is vezettek a kiválóan támadó vendégek, akik a felénél is közelebb jártak a diadalhoz.

A fordulás után tartott a Barca fölénye, a 42. percben a szombaton triplázó Nagy találatával már 25-19-re vezetett. Ekkor a Kiel feltámadt, ebben hatalmas szerepe volt a bravúrok sorozatát produkáló Thierry Omeyernek. A negyeddöntőben a Veszprémet kettős győzelemmel elbúcsúztató spanyolok pedig elbizonytalanodtak, 29-26 után sorozatban három gólt kaptak, egyenlített a THW.

A hajrában aztán a német csapat fordított, tartósította két-három gólos előnyét. A végén a cseh gólgép, Filip Jicha találata tett pontot a parádés találkozó végére.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu