BL-rajt: Lékaiékat oktatta a Veszprém!

Szerző: MTILétrehozva: 2012. szeptember 29. 18:48
Az MKB Veszprém tíz góllal legyőzte a Celjét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája első fordulójában, szombaton. A magyar bajnok túlélte a második félidőben kis híján kiegyenlítő szlovének offenzíváját és óriási hajrát vágott ki.

FÉRFI KÉZILABDA BL, 1. forduló:
B csoport:
MKB Veszprém-Celje (szlovén) 32-22 (16-11)
Gól: Rodriguez 5, Ugalde, Oneto 4-4, Iváncsik T., Nagy L., Terzic, 3-3, Császár, Iváncsik G., Gulyás, Perez Carlos 2-2, Jamali, Laluska 1-1, illetve Marguc, Mackovsek 4-4, Lékai, Toskic, Mlakar 3-3, Skube, Razgor 2-2, Poteko 1.

A Mocsai Lajost váltó spanyol Antonio Carlos Ortega vezetőedző csapata rosszul kezdett, mert bár a válogatott kapus, Fazekas Nándor büntetőt hárított, percekig nem tudott eredményes lenni, miközben a vezetést magyar légióssal, a válogatott Lékai Mátéval felálló Celje szerezte meg. Sokáig fej fej mellett haladtak az együttesek, csak 10 perc elteltével vette át a vezetést a Veszprém (4-3), a 13. percben viszont már 6-4 volt a hazaiak javára a Barcelonától igazolt világklasszis átlövő, Nagy László jóvoltából.

A Celje továbbra is szívósan tapadt a hazaiakra, a küzdőképesség azonban csak arra volt elég, hogy a Veszprém ne húzzon el nagyon. A 19. percre így is az addigi legnagyobb különbség alakult ki, amikor Garcia Ugalde, az első félidőben négyszer is eredményes spanyol légiós révén 10-5-re módosult az állás. A szlovén csapat harcossága nem csökkent, Lékai két góljával "visszajött" a meccsbe, miután azonban az utolsó másodpercben Laluska Balázs távolról is betalált, a szünetre 16-11-nél vonulhattak el a csapatok.

A második felvonás Veszprém-góllal startolt, s mintha a házigazdák elhitték volna, hogy ezzel a mérkőzés is eldőlt, figyelmetlenebbé váltak, a Celje pedig villámgyorsan felzárkózott, olyannyira, hogy a 36. percben már csak 17-16 volt a magyar gárda javára. 18-16-tal tört meg a jég, de görcsös maradt a magyar bajnok játéka, amit jól mutatott, hogy a második félidő közepén is csupán 20-19-re vezetett a hazai csapat. Nagy átlövéssel módosított 21-19-re, majd helyzetek elpuskázása után ugyanő juttatta némileg megnyugtató előnyhöz a Veszprémet (24-20).

A befejező tíz percre megnyugodott a vendéglátó együttes, miután 26-20-ra elhúzott, innentől pedig már nem volt kétséges a veszprémi siker. A Veszprémnek nincs sok ideje a pihenésre, mert már szerdán újabb BL-csata vár rá, amikor is Bukarestben fogadja a Constanta.

később:
Atlético Madrid (spanyol)-THW Kiel (német) vasárnap 18 ó
csütörtökön játszották:
Sävehof (svéd)-Constanta (román) 35-31 (19-17)

D csoport:
Croatia Zagreb (horvát)-Pick Szeged 30-27
Füchse Berlin (német)-Dinamo Minszk (fehérorosz) vasárnap 16:15 ó
csütörtökön játszották:
Schaffhausen (svájci)-Barcelona (spanyol) 23-33 (12-17)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Legalább a kiütést megúszta a Szeged
Nyolcgólos hátrányban is volt, végül szoros vereséggel kezdett a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Szeged: a csongrádi alakulat 30-27-re maradt alul a horvát fővárosban, a Croatia Zagreb vendégeként....
Tovább a teljes cikkhez »

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu