Bombameglepetés: Iváncsik Kielcében?

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 22. 16:25
Exkluzív lengyel lapértesülés szerint a Vive Tragi Kielce szeretné leigazolni Iváncsik Gergőt, akinek jövő nyáron jár le a szerződése az MKB Veszprémnél. A nagy terveket szövő lengyel bajnok elnöke, Bertus Servaas azt is elmondta a Gazeta Wyborczának, hogy rendkívül nagyra tartja a 29 éves szélsőt, de nem esik kétségbe, ha nem jár sikerrel. Ezen a poszton ugyanis négy kézise van a kielceieknek.

A közeljövőben Kelet-Európa szupercsapata lehet a Bogdan Wenta által irányított Kielce, amely egy nemrég megkötött szponzori szerződésnek köszönhetően a legjobb anyagi lehetőségekkel rendelkező klubok sorába emelkedhet. Az ugandai bányásztársaság által biztosított keretből igazi európai klasszisok is Lengyelországba tehetik át székhelyüket, akár a magyar válogatott és a Veszprém kulcsemberének is számító Iváncsik Gergő is.

„Nagyon tisztelem őt, ő a világ egyik legkiválóbb balszélsője. Gyors, technikailag rendkívül képzett, remekül érzi a gyors indításokat. Már egy évvel ezelőtt is érdeklődtünk iránta, de élő szerződése miatt végül nem jöhetett szóba a leigazolása. Júniusban azonban lejár a kontraktusa, de az is igaz, hogy nem megyek kétszer ugyanahhoz a játékoshoz” – jelentette ki Bertus Servaas.

A klubelnök szerint nem a balszélső poszt megerősítése a prioritás, hiszen a mostani keretben négyen (Mateusz Jachlewski, Vitalij Nata, Rafal Glinski és Damian Kostrewa) játszhatnak ott. Igaz, Iváncsik bármelyiküknél jobb, sokkal jobb…

„Most még nem akarunk versenybe szállni Iváncsikért, de a helyzet változhat a szezon végén…” – tette hozzá a Kielce első számú vezetője. A Gazeta Wyborcza azonban biztos abban, Servaas „titkolózása” ellenére Iváncsik ajánlatot kap majd a lengyel bajnoktól.
A politikai napilap hosszasan méltatja a magyar klasszist, részletesen írt hazai és nemzetközi sikereiről. A Vive Targi Kielce is jól ismerheti tudását, hiszen az előző BL-sorozat lengyelországi összecsapásán 11 góllal járult hozzá a veszprémi győzelemhez.

Iváncsik Gergő közel egy évtizede tagja a Veszprém keretének, így a magyar bajnoki és kupagyőzelmek mellett részese volt a 2002-es BL-döntőig vezető menetelésnek és a 2008-as KEK-sikernek is.  Az előző szezonban a klub legredményesebb góllövője volt a Bajnokok Ligájában 71 találatával, a szélsők közül csak a barcelonai Juan Garcia előzte meg az összesített listán. Teljesítménye elismeréseként a Magyar Kézilabda Szövetség a 2010-es év férfi játékosának választotta novemberben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A BL-győztes viszi a Veszprém sztárját
Komoly érvágás éri a magyar bajnok Veszprémet, miután szerdán a kézilabda Bajnokok Ligája-címvédője, a THW Kiel hivatalos honlapján bejelentette leigazolja Marko Vujint. A szerződés a legkésőbb a 2012-13-as idénytől lép...
Tovább a teljes cikkhez »

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu