Csárli a csúcson - negyven felett

Szerző: Mosonyi JózsefLétrehozva: 2011. december 8. 22:15
INTERJÚ. Egész évben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott klubcsapatában és a januári világbajnokságon három mérkőzésen is nagy segítségére volt a válogatottnak Carlos Pérez, az MKB Veszprém átlövője, akit pályafutása során most választottak meg negyedszer az év férfi kézilabdázójának. Csárli - ahogy a királynék városában ismerik - negyvenévesen is a csúcson!

A veszprémiek cappuccino-bőrű játékosa 1997-ben érkezett hazánkba, hogy a kubai válogatott tagjaként megismerkedjen az európai játékstílussal. Azonnal a bajnokcsapatban találta magát, ahol nem volt gondja a beilleszkedéssel. A klubhűségét bizonyítva azóta is a bakonyi megyeszékhelyen játszik, Veszprémben lakik. Néhány évvel később megkapta a magyar állampolgárságot és szerepelhetett honfitársával, Ivo Diazzal együtt a válogatottunkban is.

A Magyar Kézilabda Szövetség minden év decemberében megválasztja az év legjobb játékosait.  2003 és 2005 között háromszor is Pérez vitte el pálmát, s most, a 2011-es esztendőben is ő lett az év férfi kézilabdázója.

Milyen érzés, hogy ismét önre voksoltak?
–Nagy megtiszteltetés számomra, nagy örömmel hallottam, hogy már negyedszer lettem az év legjobb magyar játékosa. Boldog vagyok, hogy túl a 40. születésnapomon is tudok segíteni a klubcsapatomnak és, örülök annak, hogy a válogatottnak is hasznára lehettem a vébén, három összecsapáson.

Minden évben elgondolkozik azon, hogy legyen-e folytatás. Mire gondol ilyenkor?
–Amikor idősödni kezdtem, minden év májusában leültem klubcsapatom vezetőivel, hogy megbeszéljük az előző évet. Eddig mindig megígértem, hogy még egy évet megpróbálok, hátha tudok még a csapatom hasznára játszani. Most már egy kicsivel nehezebben regenerálódom, de azért ugyanúgy elvégzek minden edzésmunkát, mint a fiatalok. A mérkőzéseken nem sértődök meg, ha nem játszok 30-40 percet, de, ha tudok segíteni a veszprémi csapatnak, akkor segítek és lövöm a gólokat. Persze érzem, hogy már nem vagyok fiatal, és, hogy engedni kell a huszonéveseket játszani.

Hogyan telik önöknél a karácsonyi szünet?
–Hazamegyek tíz napra Kubába, meglátogatom a lányaimat, a családomat. Természetesen fürdök majd a tengerben is, hiszen ott most nyár van. Január elején aztán jövök vissza és Csoknyai István edzővel és az itthon maradó játékosokkal elkezdjük a felkészülést a tavaszi nagy menetelésre.

Mit mond az MKB Veszprém vezetőinek 2012 májusában?
–Ezt még nem tudom, majd akkor eldöntöm. Ha bírom még az iramot és a csapatnak is szüksége van rám, akkor elgondolkozom a folytatásról.

Az év kézilabdázói az elmúlt 10 évben:
2011: Szucsánszki Zita (FTC) és Carlos Pérez (MKB Veszprém)
2010: Pálinger Katalin (Győri Audi ETO) és Iváncsik Gergő (MKB Veszprém)
2009: Vérten Orsolya (Győri Audi ETO) és Nagy László (Barcelona)
2008: Vérten Orsolya (Győri Audi ETO) és Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)
2007: Görbicz Anita (Győri Audi ETO) és Nenad Puljezevics (Pick Szeged)
2006: Görbicz Anita (Győri Audi ETO) és Gál Gyula (MKB Veszprém)
2005: Görbicz Anita (Győri ETO) és Carlos Pérez (Fotex Veszprém)
2004: Pálinger Katalin (Dunaferr) és Carlos Pérez (Fotex Veszprém)
2003: Pálinger Katalin (Dunaferr) és Carlos Pérez (Fotex Veszprém)
2002: Farkas Ágnes (FTC) és Sterbik Árpád (Fotex Veszprém)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ilyen a csúcson abbahagyni - 25 évesen
Búcsúzik a téli sportok világának jelenkori királynője, a németek ünnepelt üdvöskéje, a tízszeres világbajnok sílövőnő Magdalena Neuner. A még csak 24 esztendős klasszis szerdai sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a tavasszal,...
Tovább a teljes cikkhez »

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu