Egy félidőnyi Pick-csoda a Löwen ellen

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 12. 19:03
Egy félidőnyi varázslattal rukkolt elő a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája második fordulójában. A folytatásban simán dolgozta le négygólos hátrányát a német Rhein Neckar Löwen, Puljezevics zsenialitása kevés volt a hosszabb cserepaddal bíró KEK-döntős együttes ellen.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, H CSOPORT, 2. FORDULÓ
PICK SZEGED- RHEIN-NECKAR LÖWEN 24-28 (17-13)
Szeged, újszegedi sportcsarnok 3500 néző. Vezette: Pozeznik, Repensek (szlovák)
PICK SZEGED: Puljezevics – Ghionea 1, Petrea 2, Krivokapics 7/1, Bjelis, Osmajics 1, Zvizej 7. Csere: Herbert 2, Katzirz 4, Vadkerti, Vancsics. Edző: Vladan Matics.
RHEIN-NECKAR LÖWEN: Fritz – Sigurdsson 6/3, Roggisch, Harbok 4, , Bielecki 7, Schwarzer 2, Filip 4. Csere: Szmal (kapus), Selmenko 2, Jurasik 2, Klimovets 1, Fath, Genscheimer, Groetzki. Edző: Wolfgang Schwenke.
Büntetők: 2/1. ill. 3/3
Kiállítás: 10 perc ill. 10 perc.
Piros lap: Roggisch (45.), Katzirz (58.)

Európa két élcsapata vezérei nélkül volt kénytelen farkasszemet nézni egymással. A Pick Szeged irányítójának, Daniel Andjelkovicsnak comb- és hasizomhúzódása a gondos orvosi kezelés ellenére sem jött rendbe. Hiába utazott el a mérkőzés előtt egy specialistához Belgrádba a szerb válogatott klasszisa, nem tudták összedrótozni, mint ahogyan a Löwen legnagyobb sztárja, Tkaczysek sem épült fel a sérüléséből. Így a két agytröszt nélkül vetették küzdelembe magukat a csapatok.

 

A kezdődobást Peking olimpiai bajnoka, Janics Natasa végezte el. A kajakos szépség jó óment jelentett a hazaiaknak, mert Krivokapics jóvoltából a Szeged szerezte a mérkőzés első gólját. Amilyen magabiztosan kezdett a Pick, olyan rosszul sült el a következő néhány perc. A fürge német játékosok pillanatok alatt elhúztak 4-2-re, könyörtelenül büntették a pontatlanságokat. Osmajics két labdavesztése után is örülhettek.

 

A Pick azonban nem esett pánikba, sőt fokozatosan a kezébe vette a kezdeményezést. Puljezevics lehúzta a rolót, így Ghionea találatával 4-4-nél utolérte ellenfelét a Matics-csapat. Krivokapics és Sigurdsson lépett elő főszereplővé, mindketten három-három gólnál jártak, miközben továbbra sem tudtak elszakadni egymástól a felek (7-7).

 

A néhány napja még lázas beteg Katzirz vezérletével fantasztikus szakaszt produkált a Szeged. Puljezevics bohócot csinált a szélsőikből, Herbert pazar gólt lőtt beállóból, így a 22. percben 12-8-ra vezetett a Pick, a Löwen tízperces gólcsend után tudott ismét eredményes lenni.

 

A szünetig tovább tartott a lendület, így maradt a négygólos Pick-előny. A folytatásban Bielecki bizonyította klasszisát, góljaival 19-19-nél utolérte a Löwen a fáradó hazaiakat, majd a vezetést is átvették. Utoljára a 42. percben, 20-20-nál tudott egyenlíteni a Szeged, később már esélye sem maradt a felzárkózásra.

 

A nagy rohanást jobban bíró németek az 50. percre letudták a mérkőzést (20-25), Matics időkérése sem segíthetett. A végén Roggisch és Katzirz is idő előtt mehetett zuhanyozni az egyébként sportszerű mérkőzésen.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu