Elégtétel az amputált gyűrűsujjért?

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 31. 13:57
Kialakult a zágrábi döntő párosítása a férfi kézilabda-világbajnokságon, ahol az elmúlt két olimpia nyertese találkozik egymással: a házigazda horvátok újra összecsaphatnak azokkal a franciákkal, akiket a torna középdöntőjében már 22-19-re megvertek. Nem borult tehát a papírforma az Arena Zagrebben és a Spaladium Arenában sem, a dobogó harmadik fokáért viaskodhatnak csak a lengyelek és a dánok. Ahogy azt többek között a magyar válogatottól búcsúzó Puljezevics Nenad is jósolta.

A sérüléssel küszködő Ivano Balic árnyékából kilépő Ivan Cupic lett a horvátok vezére, a villámléptű szélső a lengyelek elleni elődöntőben tizenháromszor vette célba a kaput, tizenkétszer nem is hibázott.

Nem mindennapi történet az övé. Egy óvatlan mozdulat következtében nemcsak az ötkarikás játékokról maradt le, hanem további sportpályafutása is veszélybe került a nyáron.

2008. július 24-én, az olimpiai felkészülés során, a horvátok edzőtáborában szörnyű baleset érte: a jegygyűrűje beleakadt a drótkerítésbe, és szinte letépte az ujját. A gyűrűsujj kétharmadát sürgősségi beavatkozással amputálni kellett.

Láss csodát, az embertelen próbatételt is kiállta a 22 éves kézilabdázó, két hónappal később játékra jelentkezett. Előbb klubjában, a szlovén Velenjében, majd kisvártatva a válogatottban is, miután Lino Cervar szövetségi kapitány újra csatasorba állította.

Reuters

 

Cupic tizenkét gólja önmagáért beszél, ezzel pedig már a harmadik a mesterlövészek rangsorában, hatvan találattal. Vélhetően a második helyen zár a góllövőlistán, elvégre a most még előtte álló brazil Felipe Borges Riberio csupán eggyel előzi meg, a vb-csúcsot felállító macedón, Kiril Lazarov viszont 92 góllal csücsül a trónon.

Ivan Cupic tizenkétszer, Petar Metlicic ötször, Domagoj Duvnjak négyszer villant, a mérkőzést mégsem a támadójáték, hanem a két csapat védekezése és a kapusteljesítmények közti döntötte el.

A Mariusz Jurasik vezényelte lengyelek tanácstalanok voltak a vendéglátók három-kettő-egyes piramisformációjával szemben, akik viszont a túloldalon könnyűszerrel zilálták szét a két évvel ezelőtti vb-ezüstérmes hatos falát.

$$jatekos$$

Mirko Alilovic a bolondját járatta lengyel barátainkkal, 37 labdából 17-et fogott, egészen elképesztő, 46 százalékos hatékony mutatóval zárt. Az ellenfélnél Slawomir Szmal (6/24, 25%), s az őt váltó Adam Malcher (3/14, 21%) is megbukott a vizsgán.

Nemcsak a horvátokat, a franciákat is egy szélső vezette győzelemre, a sprintereket meghazudtoló atletikus alkattal büszkélkedő Luc Abalo nyolc lövésből szorgoskodott össze hét gólt. Megnéznénk egy vágtapárbajt Luc Abalo és Usain Bolt között, vasárnap este azonban „be kell érnünk” egy Abalo-Cupic ütközettel.

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu