„Én nem tudnék hazát váltani"

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 27. 13:53
Nagy Lászlót már sokan, sokféleképpen megpróbálták meggyőzni, hogy maradjon magyar válogatott és ne engedjen a spanyol csábításnak. Iváncsik Tamás, a Veszprém jobbszélsője szerint felesleges nap mint nap zaklatni Lacit ebben az ügyben, biztosan a legjobb belátása szerint dönt majd. A Tonó becenévre hallgató játékos a SportHirado.hu-nak elmondta, nagyon hiányozna a nemzeti csapatból a Barcelona átlövője, ám adott esetben nélküle is megállják majd a helyüket. Elsőként például a hazai rendezésű Pannon Kupán, amelyre október 29-31. között kerül sor Pápán, Veszprémben és Balatonfüreden.

Ötödik alkalommal fut neki a Pannon Kupának a magyar férfi kézilabda-válogatott az idén október 29-31. között. Az újdonsült szövetségi kapitánynak, Csoknyai Istvánnak ez lesz a bemutatkozása, hiszen a szeptemberi, románok elleni Marian Cozma-emlékmérkőzést nem az európai szövetség (EHF) hivatalos játéknapján rendezték meg.

A Mocsai Lajos mögött az MKB Veszprém másodedzőjeként is dolgozó Csoknyainak a hiányzók pótlása mellett Nagy László ügye miatt is fájhat a feje. A kilencedik éve a Barcelonát erősítő átlövőt ugyanis az idén immáron sokadjára kereste meg a spanyol szövetség: erősítse őket a három éves kötelező szünet lejártát követően. 

Iváncsik Tamás, aki a válogatottban volt a társa a Lacinak, a Pannon Kupa hétfői sajtótájékoztatója után a SportHirado.hu-nak elmondta, nem is érti, hogy jött ez az egész dolog. 

„Nem is tudom igazából, hogy szakmailag ez miért lenne jó. Az elmúlt években mindig elvertük a spanyolokat. Mindenesetre úgy gondolom, hogy nem érdemes őt naponta szekálni azzal, hogy rábeszéljük a maradásra, hiszen ezzel nem segítjük elő a döntését" - nyilatkozta a szélső. 

„Hogy én hogyan döntenék, ha ilyen helyzetbe kerülnék? Maradnék, én biztosan nem szerepelnék más válogatottban. Már csak azért sem, mert ennyivel tartoznék a társaknak, akikkel együtt nőttem fel, és együtt lett belőlünk profi játékos" - mondott markáns véleményt kérdésünkre az igazi kézilabdázós családból származó (édesapja korábban, testvérei jelenleg is élvonalbeli játékosok) sportoló. 

Mindenesetre Nagy Laci még vár a döntéssel, a mostani tornát például kisebb sérülésre hivatkozva mondta le a szereplést. Rajta kívül egyébként Laluska Balázs és Nagy Kornél sem léphet pályára a Pannon Kupán, amelyen Tunézia, Szerbia és Románia lesz a mieink ellenfele.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE:
Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Puljezevics Nenad (Kolubara), Mikler Roland (Dunaferr)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)
Jobbátlövők: Krivokapic Milorad (Pick Szeged), Harsányi Gergő (FTC-Cityline) Mocsai Tamás (TBV Lemgo)
Irányítók: Császár Gábor (Chambéry), Eklemovic Nikola (MKB Veszprém)
Beállósok: Gál Gyula (Tatabánya-Carbonex), Schuch Timuzsin (Constanta), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Ilyés Ferenc (TBV Lemgo), Katzirz Dávid (Pick Szeged), Putics Barna (Cimos Koper)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Törő Szabolcs (Arrate)

 

A PROGRAM:
Csütörtök (Pápa):
Magyarország-Tunézia 18:00, Szerbia-Románia 20:00.
Péntek (Balatonfüred):
Románia-Tunézia 16:00, Magyarország-Szerbia 18:00.
Szombat (Veszprém):
Tunézia-Szerbia 9:45, Magyarország-Románia 12:00.

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu