Ez lesz az igazán pikáns összecsapás!

Szerző: N.K.Létrehozva: 2012. február 1. 20:02
Csaknem két hónapnyi szünetet követően folytatódik a Budapest Bank Liga, a férfiak immáron a 17. fordulónak rugaszkodnak neki. Ráhangoló sorozatunkban beszámolunk az együttesek téli felkészüléséről, az érkezőkről-távozókról, a reményekről, a célokról, az esetleges búról-bánatról. A Mezőkövesdi brazilos hangulat után ezúttal a pikáns meccsel indító, 10. helyen "telelő" Orosháza vezetőedzőjével, Füzesi Ferenccel beszélgetett a kézilabda.hu.

 

- Csütörtökön folytatódik a magyar NB I-es férfi kézilabda-bajnokság, amelynek nyitómeccsén éppen az Orosháza lép pályára. Nem is akárki ellen...

- Valóban, Pécsett játszunk majd, egy igazi, pikáns, megkockáztatom, parázs mérkőzés vár ránk. Egyfelől, mert mindketten a bennmaradásért, az esetleges felsőházért harcolunk, másfelől, mert két játékost is Pécsről szereztünk meg. Harmadrészt pedig azért, mert mindenki ismeri pécsi kötődésemet.

- Milyen együttes a Pécs?

- Egy olyan csapatról van szó, amely esélyes a legjobb nyolcba kerülésre, kiforrott gárdáról beszélhetünk. Jó és jól felkészített játékosok alkotják.

- És milyen együttes az Oroszháza?

- Mindig is mondtam, nekünk nincsenek sztárjaink. A mi erősségünk a csapategységben rejlik, ezzel igyekszünk az ellenfelek fölé nőni. Az újonnan érkezett játékosok is beilleszkedtek, de természetesen minden lényegi kérdés a tét alatt derül ki. Úgy érzem, kellően kiegyensúlyozott ez a gárda.

- Az új játékosokat említette. Kik is ők?

- Frey Tamás volt már válogatott, több NB I-es csapatnál is megfordult már, és Pál Gergely szintén régóta az élvonalban kézilabdázik. Benmiloud Yassine a Dunaferr, aztán a Balatonfüred után érkezett meg hozzánk, Kekezovics Marinko pedig szerb válogatott szélső, talán be sem kell mutatni, ő például az egyik pécsi. Mind a négyen nagy erősítést jelentenek a számunkra.

- Az idei eredményeket elnézve minden bizonnyal így van, a néhány hetes szünetben sikerült összegyúrni a keretet. Milyen mérkőzésekkel hangolt az Orosháza a folytatásra?

- Igen, tényleg jól sikerült a felkészülésünk, köszönjük szépen. Január másodika óta edzettünk, azóta egy kupát megnyertünk Szerbiában, a hazai rendezésű viadalon harmadikok lettünk. A Gyöngyössel döntetlent játszottunk, a román élvonalbeli Tordával kétszer is megmérkőztünk, egyszer sem kaptunk ki. Azaz megvoltak a meccseink és nem panaszkodhatok.

- Akkor Orosházán most süt a nap?

- Sok még a tennivaló, de az biztos, hogy optimistán tekintek a jövőbe. Egyértelmű célunk, hogy bennmaradjunk az NB I-ben.

BUDAPEST BANK LIGA, 17. FORDULÓ:

február 2., csütörtök:
Pécs - Orosháza 18 ó

február 4., szombat:
FTC-Mezőkövesd 18 ó
Gyöngyös-Balatonfüred 18 ó
Veszprém-Csurgó 18 ó
Szeged-Kecskemét 18 ó
Tata - Tatabánya 18 ó

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu