Ezt már csak elveszítheti a Ferencváros

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 22. 20:42
Bajnokok Ligája indulást jelentő helyezés a tétje a szombati Debrecen-Ferencváros női kézilabda mérkőzésnek. A fővárosi csapat a döntetlennel is megszerezné a bajnoki ezüstérmet, és ezzel ősszel a BL-ben kezdhetné meg nemzetközi kupaszereplését a fiatal gárda.

„Mindenféleképpen pontot vagy pontokat kell szereznünk” – hangsúlyozta csütörtök délelőtti edzésük után Elek Gábor, a Budapest Bank–FTC–RightPhone vezetőedzője.

Tudvalevő, hogy ha a zöld-fehér lányok legalább egy pontot kiharcolnak Debrecenben, akkor - az utolsó forduló eredményeitől függetlenül - a fővárosiak a második helyen végeznek az idei bajnokságban és indulhatnak a Bajnokok Ligájában. Erről Németh Csilla magabiztosan úgy nyilatkozott, hogy „ugyan nagy falat lesz a számunkra, de ott is mindent meg fogunk tenni a sikeres szereplés érdekében”.

Szoros mérkőzésre és Fradi győzelemre van kilátás szombaton a fővárosiak szerint. Ezt támasztják alá Dajka Betti szavai is, aki szerint egy szoros meccsen, a jó védekezés hozhatja meg az népligetiek sikerét.

„Nagy küzdelemre számítok, mert a debrecenieknek is szükségük van a pontokra az érmes helyezés miatt.” – tette hozzá a csapat másik fiatal játékosa, Németh Csilla. Elek Gábor szerint a papírforma alapján a hazaiak az esélyesebbek, de mint mondta: „mi is jó formában vagyunk, így minden adva lesz egy jó meccshez”.

Motivált, céltudatos és sikerre éhes a Ferencváros fiatal csapata, amely eddig kiegyensúlyozott teljesítmény nyújtott a rájátszásban.

„A Győr elleni nagykülönbségű vereséget leszámítva a csapat jó formában játszott eddig” – adott rövid értékelést Szucsánszki Zita, a Fradi csapatkapitánya.

Elmondta, „a Debrecen elleni győzelem záloga az akaraterőben lehet”. Edzője is így gondolkozik: „a vendéglátókat elsősorban fejben és akarásban kell legyőznünk, és ha ezekben sikerül felülkerekedünk ellenfelünkön, akkor miénk lehet a meccs és az ezüstérem is.”

„Nagyon jó kis társaság lettünk és szakmailag is összeértünk a szezon hajrájára” - vélekedett a húsz éves Németh Csilla, majd a folytatásban elmondta, „az év eleji elvárásokat a szezon közben folyamatosan túlszárnyaltuk, így megérdemelten vagyunk harcban a második helyért”.

A csapat összeszokását emelte ki Dajka Betti is, aki szerint mindent megtettek az ezüstéremért. A csapat mestere, Elek Gábor sokat sejtetően zárta válaszát az érmes helyezésekkel kapcsolatban: „a mérkőzés lefújásáig a bajnoki ezüstről még korai beszélni. De fogalmazzunk úgy, hogy amit eddig csak megnyerhettünk volna, azt most már csak elveszíthetjük”.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu