Fazekas hazatér - Mindörökké Veszprém!

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 27. 11:20
Ötévnyi légióskodás után újra magyar klubcsapatban védhet Fazekas Nándor. Mondanunk sem kell, hogy a német VfL Gummersbachtól az MKB Veszprémbe készül, a szezon végén hazatér. 2009-től 2012-ig erősítheti a bakonyi egyesületet, ahol Sterbik Árpád után Dejan Periccsel kell megküzdenie azért, hogy első számú kapus lehessen. A friss klubhírek ellenére persze mindenki a válogatottra koncentrál: délután fél öttől a koreaiakkal találkozunk a horvátországi férfi kézilabda-világbajnokság zágrábi középdöntőjében.

ÁLLÓFOGADÁS A NAGYKÖVETNÉL - EXKLUZÍV KÉPEK - ITT!

NAGY BLOGGER LÁSZLÓ EXKLUZÍV VB-NAPLÓJA - ITT!

„Remekül érzem magam Németországban, Lübeckben és Gummersbacban is rengeteg tapasztalatot szereztem, a lehetőség adott volt a továbbfejlődésre – árulta el honlapunk érdeklődésére Fazekas Nándor. – Ennek a történetnek is vége, Magyarország a hazám, Veszprém az otthonom. Úgy döntöttem, hazatérek.”

A 32 éves kapus döntésében a család is közrejátszott, feleségének és gyermekeinek is jobb idehaza, mint külhonban. De nem lesz egyszerű dolga Fazekasnak az MKB Veszprémnél. Tárt karokkal várják ugyan, Dejan Periccsel viszont ádáz csatákat vívhat majd 2009 nyarától azért, hogy ki, mikor, mennyi szerephez jusson a gólvonalon.

Emlékezhetünk, 2004-ben éppen azért adta légióskodásra a fejét a korábban a Lajosmizsei KE, a Delfin KC és a Dunaferr SE alkalmazásában is álló hálóőr, mert nem tudott kilépni Sterbik Árpád árnyékából, annál pedig több volt benne, minthogy éveken át csupán másodhegedűs legyen.

SportHirado.hu

Hogy klubcsapatában első számú kapus lehet-e, az egyelőre a jövő zenéje, a válogatottnál azonban már biztos a helye, jóval több lehetőséget kapott ugyanis a horvátországi világbajnokságon, mint Puljezevics Nenad.

Vasárnap este 31-30-ra vertük a svédeket a zágrábi középdöntőben, Fazekas Nándor pedig bravúrt bravúrra halmozott, 48 lövésből nem kevesebb, mint 19-et hárított. Következik a Koreai Köztársaság elleni fellépés, a hétfői szünnapot követően, kedd délután.  

Fazekas eddigi legnagyobb sikere a nemzeti csapattal a 2004-es athéni olimpián elért negyedik hely, tagja volt a 2003-as vb-hatodik garnitúrának is, amely kiharcolta a játékokon való indulást.

1998-ban Eb-hatodik lett a válogatottal. Az athéni után a zágrábi lehet a második legjobb eredménye, férfi kézilabdázóinknak reális esélyük van még az ötödik hely megszerzésére is.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu