G. I. Jane és az eltűnt milliók nyomában

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 26. 17:39
2009 februárjában kipukkant a dunaújvárosi lufi. A női kézilabda-szakosztály a csőd szélére sodródott, a kulcsjátékosok hadát követően a vezetőedző is lelépett. A klubedzői és szövetségi kapitányi teendőket eddig párhuzamosan ellátó Imre Vilmos honlapunknak elárulta, hogy az újvárosi lányok 2008 szeptemberében kaptak utoljára fizetést, ennek ellenére 2009 januárjáig hallatlan lelki erőről tanúbizonyságot téve küzdöttek, hajtottak. Akárcsak a katonatisztnő bőrébe bújó Demi Moore Ridley Scott filmjében (G. I. Jane, 1997)

 

„Egy évtizeden át dolgoztam férfi csapatokkal, amin a lányok keresztülmentek az elmúlt hónapokban, azt biztos, hogy a fiúk nem bírták volna végigcsinálni. Állítom, hogy hamarabb bedobták volna a törülközőt – mondta el a SportHirado.hu-nak Imre Vilmos. – Joggal merül fel a kérdés, hogy ilyen körülmények között, ahogy egyre csak fogyott körülöttünk a levegő, hogy lehetett egyáltalán edzéseket tartani, mérkőzéseket játszani. A csajok rendkívül profi módon viselkedtek a pályán és azon kívül is.”

„A példaértékű hozzáállásukat tükrözi, hogy sokáig a hányattatások ellenére jöttek az eredmények, aztán megtört a lendület – folytatta a szakvezető. - Májusban kezdődtek a bajok, kezdett széthullni a csapat, szeptemberben utalt utoljára munkabért a klub. Január végén, február elején olyan meccseket veszítettünk el, amelyeket biztosan megnyertünk volna, ha rendeződnek a gondok. Hazai pályán kaptunk ki előbb a Békéscsabától, aztán meg a Nyíradonytól.”

„Mondanom sem kell, ha időközben valamelyest stabilizálódik az anyagi háttér, két sima sikert könyvelünk el – fűzte hozzá a kapitány. - Csakhogy a legapróbb biztató jel sem érkezett a Dunaferr vezérkara felől, a lányokat pedig felőrölte a bizonytalanság a lét és nemlét vékonyka mezsgyéjén. A végén már olyannyira kilátástalan volt a helyzet, hogy a meghatározó játékosok zöméhez hasonlóan magam is a szerződésbontás mellett döntöttem.”

A dunaújvárosi női kézilabda-szakosztály tortúrájának felelevenítése után a klubedzői munkával felhagyó Imre Vilmos a szövetségi kapitányi teendőkre tért át. Leginkább Tóth Tímea visszatérésére voltunk kíváncsiak.

„Tóth Timire nagy szüksége van a válogatottnak. Január végén beszéltem vele utoljára, abban maradtunk, hogy ha a formája és az erőnléte megfelelő, mindenképpen számítok rá – jelentette ki a szakember. - Remélem, hogy a szlovákok elleni, júniusi világbajnoki selejtezőkön már ő is tolja csapatunk szekerét. Timi még nem tette helyre a pekingi emlékképeket, továbbra is sikernek és egyben kudarcnak éli meg a negyedik helyezést.”

A jövő héten a Pannon Kupán szerepel a női válogatott, szerdán Szlovénia lesz az ellenfél Ózdon, pénteken Svédország következik Miskolcon. A 16 fős keretben három újoncra bukkantunk, a debreceni irányító, Bognár Barbara, a váci jobbszélső, Orbán Adrienn és a békéscsabai beálló, Cifra Anita is debütálhat.

„Hangsúlyozom, hogy senki sem dönget zárt kapukat, az ajtó mindenki előtt nyitva áll – emelte ki Imre Vilmos. – Bognár, Cifra és Orbán esetében arra leszek a leginkább kíváncsi, hogy a bajnoki mérkőzéseken mutatott átlag feletti teljesítményt át tudják-e menteni a válogatottba, egy nemzetközi meccsre.”

Nemzeti csapatunk gerincét a bajnoki címvédő adja, a stabil kerettag győriek közül egyedül Pálinger Katalin hiányzik, ő a Pannon Kupa után a vb-selejtezőket is kihagyja, pihen. A kapuban Pastrovics Melinda és Herr Orsolya kaphat szerepet.

A csütörtöki sajtótájékoztatón a Pannon újabb két évvel hosszabbította meg támogatói szerződését a Magyar Kézilabda-szövetséggel. Kiss István elnök (balra) és Sinka László főtitkár (jobbra) Ove 20 feliratú mezzel ajándékozta meg a mobilvállalat vezérigazgatóját, a norvég Ove Fredheimet (középen).

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu