Gál Gyula: Birkóztam a könnyeimmel

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 15. 13:49
A szép megemlékezés ellenére rossz emlékként marad meg Gál Gyulában a magyar-román barátságos futballmérkőzés, amelyet a februárban meggyilkolt Marian Cozma tiszteletére rendeztek meg. Az MKB Veszprém kézilabdázója a SportHirado.hu-nak elmondta: borzasztó volt látni egykori társa édesapjának szenvedését, ahogy küzd a megemészthetetlen valósággal, hogy fia nincs többé. A válogatott beálló kérdésünkre reagálva hozzátette, szerződés köti jelenlegi klubjához, így nem szeretne lehetséges eligazolásáról beszélni.

Mindössze egyetlen játékos tudott megjelenni a veszprémi kézilabdázók közül a korábbi társuk, Marian Cozma tiszteletére megrendezett magyar-román barátságos - vagy inkább felkészülési - mérkőzésen. Az eset pikantériája, hogy éppen az a Gál Gyula volt ott a Puskás Ferenc Stadionban, akit létszámfelettivé nyilvánítottak a Bajnokok Ligájában is érdekelt klub vezetői.

„Nekem továbbra is élő szerződésem van a Veszprémmel, így nem is szeretnék foglalkozni az ehhez kapcsolódó egyéb dolgokkal" - reagált gyorsan a válogatott játékos arra a felvetésre, hogy akkor most mégis mi lesz vele a jövőben. Gál továbbra is hivatalosan az MKB játékosának tekinthető, ám a vezetők jelen állás szerint nem számítanak rá. Pontosítva: a beálló a keresztűkítés áldozata lett. Posztján ugyanis ezentúl az újonnan igazolt Renato Sulic tekinthető az első számú opciónak, cseréje pedig a beugró szerepében korábban remeklő Uros Vilovszki lesz. 

Gálért tehát várják az ajánlatokat, ám a népszerű kézilabdázó addig is küzd, hajt, tréningezik, hogy bárhol is térjen vissza súlyos sérülése után a pályára, megfelelő állapotban legyen. Addig is azonban, amíg nem rendeződnek klubügyei, van mivel elfoglalnia magát. Augusztus 12-én éppenséggel korábbi társára emlékezett tizenötezer szurkolóval együtt.

„Nagyon rossz élmény volt. Ahogy Petre Cozmát néztem, amint megcsókolja a fia arcképét és látszik, hogy borzasztóan nehezen emészti meg Marian halálát. Megmondom őszintén, én is birkóztam a könnyeimmel azokban a pillanatokban. Összességében nagyon örültem, hogy létrejött ez a megemlékezés. Szerencsére nem volt semmiféle attrocitás a szurkolók részéről sem. Kár, hogy egy ilyen tragédiának kellett megtörténnie ahhoz, hogy a két nép közelebb kerüljön egymáshoz" - emlékezett vissza a mérkőzésre Gál Gyula. 

A beálló elmondta, jó kezdeményezés volt a két szövetség, illetve a szurkolók részéről a futballisták emlékmérkőzése, ám várhatóan ennél is szebb lesz, amikor a saját sportágán belül búcsúztatják majd el Marian Cozmát. Szeptember 19-én Nagyváradon rendezik meg a meggyilkolt sportoló emlékmérkőzését. 

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu