Gyöngyösi bronz, Éles Józsi nélkül

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 19. 11:40
A férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének vasárnap délelőtti bronzmérkőzésén a Gyöngyösi FKK 16-10-es félidő után végül 29-22-re győzött az FTC Cityline ellen. A sárga-kékek a térfélcsere után elveszítettek két embert, végleges kiállítás, illetve sérülés miatt, így csere nélkül vitézkedtek. A Gyöngyös ezzel kivívta a KEK-indulás jogát.

FÉRFI KÉZILABDA MAGYAR KUPA, A 3. HELYÉRT:
Gyöngyösi FKK - FTC Cityline 29-22 (16-10)

A ferencvárosi férfi kézilabda-szakosztálynál egyelőre nemcsak a csapat, hanem a szurkolótábor is másodosztályú, a gyöngyösieknél viszont Éles József együttese és a sárga-kék színösszeállításban pompázó, hatalmas számbeli és hangterjedelembeli fölényben lévő drukkerhad teljesítménye is elsőrangú volt.

„Veletek vagyunk, győzni akarunk!” Így szólt a dobokkal és léghurkákkal felszerelkezett hevesiek legtöbbet skandált rigmusa. Velük voltak. És győztek. És persze arról sem feledkeztek meg, hogy „Éles Józsi a legnagyobb király.”

A vezetőedzői tisztséget betöltő, nagyra becsült uralkodó még nagyobb király lehetett volna, ha nemcsak a pálya szélén dirigál, hanem be is áll, hiszen a második félidő elején mezőnycsere nélkül maradt csapata. Ehhez egy sérülés és egy végleges kiállítás szerencsétlen egybeesése kellett.

A veszprémi legenda villámigazolására aztán mégsem került sor, hiszen ekkor már meggyőző, nyolc-tízgólos volt a Gyöngyös előnye. Féltávnál 16-10, a végén 29-22 állt a táblán, védekezésben és támadásban is sokkal meggyőzőbb volt az igencsak megfogyatkozott Gyöngyös. A Fradin a két veterán spíler, Jose Savon és Kotormán Attila sem segíthetett.

Éles József Kupagyőztesek Európa Kupájára készülő csapatából kiemelkedett ezen a napon a nyolcgólos Kiss Imre és a kapuban bravúrt bravúrra halmozó Kovács János. A hálóőr 41 százalékos védési hatékonysággal zárt.

 

NYILATKOZATOK:

Éles József (a Gyöngyös edzője): Sokszor emlegetem a csapatnak a 300 című filmet, ahol a görög hadsereg megállítja a perzsa sereget, ma duplán is élt a hasonlat. A védekezésben remekül felkészültünk a ferencvárosaik két-három profi variációjára, jó volt a kapusteljesítmény is. Ez pályafutásom első bronzérme, de olyan nekem, mintha arany lenne. Már csak a játékengedélyem hiánya miatt sem merült fel, hogy átöltözzek, de jól nézék ki ott bicegve a pályán. Néha azért elkap még a hév, de már jobb ez így nekem, óvatosan.

Nigrinyi Tibor (a Gyöngyös játékosa): Az, hogy nem volt igazán cserénk, olyan energiákat mozgósított bennünk, amiket magunk sem gondooltunk volna. Ha ilyen játékot tudunk nyújtani, akkor szép jövő elé nézünk.

Kiss György (az FTC edzője): Csalódottak vagyunk, ellenfelünk taktikailag ránk erőltette akaratát. Az ellenfelünk gondja, a sok sérülés miatt, minket altatott el.

Kotormán Attila (az FTC játékosa): A szezon leggyengébb teljesítményét nyújtottam én is és a csapat is. A másodosztályban nem ilyen szinthez szoktunk, elméletben tudtuk, mivel nyerhetünk, csak a gyakorlatban képtelenek voltunk megvalósítani. Szervezettségben maradtunk alul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu