Győzelemmel mutatkozott be a Veszprém

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 5. 19:11
A KEK-győztes MKB Veszprém 29-28-ra nyert a német Flensburg-Handewitt ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája F csoportjának nyitó fordulójában. Az első félidőt követően 14-14 volt az állás. A hajrában a győztes gólt Marko Vujin dobta büntetőből, a légiós végül kilenc góllal zárta az összecsapást.

 

BAJNOKOK LIGÁJA, F CSOPORT, 1. FORDULÓ:
MKB VESZPRÉM KC – SG FLENSBURG HANDEVITT 29-28 (14-14)
Veszprém Aréna, 5.100 néző Vezette: Szlobodan Visekura, Zoran Sztajonevics (szerbek)
MKB Veszprém KC: PERICS – Iváncsik T. (3), VUJIN (9/4), Gál, Eklemovics (2), Ilyés, Korazija (4), Cserék: Pesics (kapus), PEREZ (4), Markovics (2), Sesum (1), Lapcsevics, Lusnyikov, COZMA (4), Vezetőedző: Mocsai Lajos
Flensburg: BEUTLER – HANSEN L. (7), Carlen, Knudsen (4), Jensen, MOGENSEN (5), CHRISTIANSEN (9/4). Cserék: Meyer (kapus), Vranjes, Johanssen, Schneider, Heinl (1), Boesen (2), Muratovics, Edző: Kent-Harry Andersson
Kiállítások: 8 perc, ill. 6 perc.
Büntetők: 4/4 , ill. 4/4.
Az eredmény alakulása: 8. p.: 3-5, 18. p.: 9-9, 25. p.: 11-12, 36. p.: 19-16, 45.p.: 24-21, 54.p.: 28-25.

 

Megtelt a Veszprém Aréna az őszi szezon első Bajnokok Ligája mérkőzésére, kezdés előtt érkezőknek már nem tudtak jegyet adni. A hazaiaknál sérülés miatt nem játszhatott Iváncsik Gergő és Gulyás Péter, valamint kimaradt Marko Bagarics is.

 

Kemény védekezéssel és óriási iramban kezdtek a csapatok. A vendégek pontosabban játszottak és elhúztak gyors indításokból lőtt négy góllal, aminek veszprémi időkérés vetett véget (3-7). Mocsai Lajos rendet tett a fejekben Vujin-t Markovics váltotta jobbátlövő poszton és átvette a vezetést az MKB (20.p. 11-9). Ismét a németek percei következtek, Christiansen és Mogensen is betalált (12-13), de a félidőre döntetlennel vonultak a csapatok.

 

A második játékrészre egy megújult MKB jött ki az öltözőből, Gál helyett Cozma lépett pályára, aki Vujinnal együtt 10 perc alatt hét gólt lőtt (40. p. 22-17). Az észak-német csapatnak erre is volt válasza, a két szélső Hansen és Christiansen jóvoltából (23-20). Erre ismét jöttek a hazaiak, Vujin, Perez és a fiatalabbik Iváncsik jóvoltából (26-22).

 

Hullámzó volt a játék, a közönség nagyon élvezte a fantasztikus iramot. A vendégek meglepődtek, hogy a magyar bajnok ilyen keményen és pontosan játszik, pedig nem a Bundesligában szerepelnek hétről-hétre.

 

Óriási végjáték kezdődött, a hazaiak kettős emberhátrányba kerültek, mivel Ilyés és Perez is a kiállítás sorsára jutott. Ezt kihasználták a németek és zsinórban háromszor is betaláltak Perics kapujába.

 

Két perc volt hátra a mérkőzésből, amikor egyenlített a Flensburg, de Vujin büntetőjével ismét az MKB vezetett. Támadott a vendégcsapat, Lasse Boesen a mérkőzés hőse akart lenni és mellé lőtt. Már csak fél perc volt hátra, amikor Mocsai mester időt kért. Az utolsó támadás a Veszprémé volt, Cozma lövését védte Beutler, de ez már senkit sem érdekelt, győzött az MKB Veszprém.

EDZŐSZEMMEL:
Mocsai Lajos: - Nehéz volt a felkészülési időszakunk, nyolc játékosunk küzdött kisebb-nagyobb sérüléssel vagy lázzal, ezért tudatosan készültünk a gyakori cserékre. Két fő célt tartottunk magunk előtt, mivel nehéz időszakon vagyunk túl a stratégiai felkészítés mellett a regenerációra is nagy hangsúlyt fektettünk. Gratulálok a csapatomnak, jól sikerültek a ritmusváltások és a cserék, ezek vezettek a győzelemhez.
Kent-Harry Andersson: - Gratulálok a Veszprémnek, előre tudtuk, nehéz lesz itt játszani, nagy tisztelettel érkeztünk Magyarországra. A Bundesligában a Wetzlar csapata ellen pontot vesztettünk, a mai meccsre viszont ahhoz képest hatalmas fejlődésen mentek keresztül játékosaim. A második félidőben volt egy gyenge periódusunk, de sikerült visszaküzdeni magunkat, és a végjátékban a döntetlen is benne volt.

 

 

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu