Hajdu felháborodott Mocsai balesetén

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 12. 10:46
Hajdu János szövetségi kapitány élőben látta Mocsai Tamás kis híján tragédiába torkolló esetét, úgy véli, a játékvezető súlyosan tévedett, amikor nem állította ki piros lappal az átlövő ellen szabálytalankodó Dalibor Anusicot. A szakember úgy véli, szándékosan, két kézzel lökött a Göppingen játékosa, de még csak szabaddobást sem ítélt a bíró. A magyar válogatott szakvezetője szerint tovább tetézte a hibát, hogy az ellentámadásból gólt kapott a Lemgo, amely ezzel elveszítette esélyét a rivális előnyének ledolgozására.

„Borzasztó volt, hiszen élőben láttam a mérkőzést. Nagyon megijedtem, mint ahogyan Tamás környezete is, integetett, azonnal hívta a mentőt – kezde nyilatkozatát Hajdu János.

A szövetségi kapitány az eset óta már beszélt Mocsai Tamással, aki hazamehetett, de folyamatos megfigyelés alatt áll.

„Szerencsére nem találtak vérömlenyt a fejében, de az rossz hír, hogy a mérkőzésen eltörött a jobb kezében a mutatóujja. Sajnos ez újabb kihagyást jelent” – adott pillanatnyi helyzetismertetést a szakember.

A televíziós felvételen jól látszik, hogy a Lemgót erősítő Mocsai Tamás hatalmasat zuhant. Ilyenkor óhatatlan is felvetődik a kérdés, hogy kivédhető-e egyáltalán egy ilyen esés, tanítják-e az elkerülő technikát a kézilabdázóknak.

„Már gyerekkorban megismertetjük ezzel a játékosokat, ez nagyon fontos elemnek számít. Természetesen mindig külön figyelmet érdemel a konkrét eset. Tamásnak most nem volt ideje arra, hogy kikerülje az ütközést, mert nagy lendülettel, magasra ugrott – mondta Hajdu János. – Szerencsére viszonylag kevés az ilyen jellegű eset a kézilabdában, noha kemény sportágnak számít. Az viszont felháborított, hogy a játékvezető még csak szabaddobást sem adott, pedig piros lapot kellett volna felmutatnia. A vétkes ugyanis szándékosan, két kézzel lökte Tamást, csak a szabálytalanságra figyelt. Komoly hiba volt, ráadásul az ellenfél még gólt is dobott, ezzel el is dőlt a mérkőzés. Pedig a Lemgónak még lehetett volna esélye, ha a szabaddobás után gólt szerez.

A Bild című német bulvárlapnak nyilatkozott dr. Andreas Bickelhaupt orvos, aki a Göppingen – Lemgo meccsen ellátta a szerencsétlenül járt magyar kézilabdázót, Mocsai Tamást. Válogatottunk átlövője olyan rosszul ütközött az egyik hazai játékossal Stuttgartban, hogy eszméletlenül maradt a földön, és mint kiderült, komoly életveszélyben is volt.

Sokk a német kézilabdában. Nem elég, hogy egy válogatott mérkőzésen összeesett és elhunyt Stefan Faisst, a német utánpótlás-válogatott tagja, a Göppingen-Lemgo mérkőzésen egy ütközés után Mocsai Tamás is a földön maradt.

Válogatott kerettagunk bár elveszítette eszméletét, szerencsére hamar magához tért, de dr. Andreas Bickelhaupt orvos szerint nagyon veszélyes volt a szituáció.
„Azonnal láttam, hogy itt súlyos esetről lehet szó. A meccs nem szakították azonnal félbe, úgyhogy visszaszámoltam háromtól egyig, majd berohantam. – mondta el a Bildnek a korábban baleseti sebészként és ortopéd szakorvosként dolgozó szakember. – Nem voltak reflexei, nem is lélegzett. El volt kékülve, mivel a nyelve akadályozta a levegő útját. Ki lehet mondani: komoly életveszélyben volt!”

A doktor természetesen azonnal cselekedett, stabil oldalfekvésbe helyezte a 30 éves magyar átlövőt, majd kihúzta annak hátracsúszott nyelvét. Ez segített, Mocsai ismét elkezdett lélegezni, sőt, lassan az eszméletét is visszanyerte.

Az eset után Mocsait a stuttgarti kórházba szállították, ahol nem csak az ütközés miatt kellett kezelni, hanem azért is, mert az egyik ujja eltört. A magyar kézilabdázót szerdán saját felelősségére kiengedték a kórházból, és ő visszatérhetett Lemgóba.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu