Hat góllal verte az újoncot a Pick

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 20. 19:02
Döcögősen idult a Pick Szeged, aztán hamar magához tért és végül hatgólos, 32-26-os győzelmet aratott az újonc Csurgó ellen a férfi kézilabda-bajnokság 3. fordulójában. A tavalyi ezüstérmes már tizenhárommal is vezetett, Vladan Matics együttese a végére azonban kiengedett, de így is megérdemelten tartotta otthon a két pontot.

BUDAPEST BANK KÉZILABDALIGA, 3. FORDULÓ:
PICK SZEGED -CSURGÓ 32-26 (16-10)
Újszegedi sportcsarnok, 1100 néző.
SZEGED: Marjanac – Ghionea 1, Osmajics 4, Andjelkovics 4, Bjelis 3, Petrea 2, Zvizej 4/3. Csere: Katzirz 1, Herbert, Laluska 7, Vadkerti 5, Vancsics 1. Edző: Vladan Matics.
CSURGÓ: Hudák – Madarász 2, Oláh 6/2, Vukovics 1, Tóth J. 2, Cifra 3, Császár 7. Csere: Nikolics (kapus), Gelley 1, Szőlősi , Szabó, Szilágyi, Erdélyi 2, Kálmán 2. Edző: Zsigmond György.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc.
Hétméteresből: 4/3, ill. 5/3.



Azt nem lehet állítani, hogy a Pick Szeged sziporkázott volna az eddigi bajnoki mérkőzésein, igaz Vladan Matics tanítványai még hibátlanok a 2008/2009-es sorozatban. A Csurgó ugyanakkor már a nyitókörben nagy verésbe (37-19) szaladt bele a Dunaferr ellen, ám a 2. fordulóban javítottak: a Debrecent verték 35-34-re.

A műtött Julian Stamate csak a lelátóról szurkolhatott a társainak, a sérüléssel bajlódó Krivokapics Milorad viszont leült a kispadra, de Vladan Matics nem vetette be. A Pick kapujában Marjanac kezdett és ott is ragadt, egyszer sem váltotta Puljezevics Nenad.


Az egykori veszprémi Tóth József az újoncnak szerzett vezetést és a tizedik percig többször is a Csurgónál volt az előny: 3-2-re és 5-4-re is vezetett Zsigmond György együttese.


Bjelis kitűnő beállós játékával és Zvizej büntetőivel azonban fordított a Szeged, negyedórányi játék után már biztosan ment a bajnoki ezüstérmes (9-5). A kilencedik találatot a A Spanyolországból visszatért átlövő, Laluska Balázs szerezte, aki három év után szerepelt ismét hazai közönség előtt Pick-mezben.


A második játékrészt hatgólos előnnyel kezdte a Szeged, ami egy 4-0-s rohanást követően gyorsan tízre duzzadt. Köszönhetően elsősorban a második játékrészben pályára lépett Vadkerti Attilának, aki három perc leforgása alatt triplázott.

A folytatásban már 13 góllal is vezetett a hazai csapat a vége mégsem lett fieszta, mert a hajrára kiengedett Vladan Matics együttese, amit egy 6-0-ás szakasszal büntetett az újonc.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu