Hatodszor Európa-bajnok Norvégia!

Szerző: MTILétrehozva: 2014. december 21. 23:45
A norvég válogatott nyerte az aranyérmet a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságon, miután a vasárnapi budapesti döntőben 28-25-re legyőzte a spanyol csapatot. Az első helyezett együttes - amely hatodik alkalommal került a kontinens trónjára - ott lehet a 2016-os riói olimpián és a jövő évi dániai világbajnokságon.

NŐI KÉZI EB, BUDAPEST, Döntő:
Norvégia-Spanyolország 28-25 (10-12)

Gólszerzők: Koren 10, Mörk 7, S. Ch. Solberg 3, Riegelhuth 2, Löke 2, Oftedal 2, Alstad 1, Kristiansen 1, illetve Pena 10, Cabral 4, Martin 4, Mangue 3, Aguilar 2, Chavez 1, Pinedo 1

Eleinte felváltva estek a gólok, majd Navarro védéseivel megtámogatva a spanyolok sorozatban ötször betaláltak, a ferencvárosi légiós, Pena ebből négyet vállalt. A 14. percben 7-3-nál a norvégok időt kértek. A torna All Star-csapatába beválasztott Mörk 11 perces északi gólcsendet tört meg, ám ettől nem jöttek zavarba a spanyolok, és növelték a különbséget (10-5). A skandinávok fokozták az iramot, emberelőnybe kerültek, és még a szünet előtt közel kerültek az egyenlítéshez. A félidei 12-10-et a Győr légiósa, Aguilar állította be.

A második játékrész elején hengereltek a norvégok, pillanatok alatt fordítottak, az ellenfél ráadásul büntetőt rontott. Jöttek a cserék a spanyoloknál, ennek következtében hatékonyabbá váltak az átlövések, de fordítani nem tudtak. Erről javarészt az Eb legjobb kapusának tartott Silje Solberg tehetett.
Időt kért a spanyol kapitány, mert csapata negyedóra alatt több gólt kapott, mint a teljes első félidőben. Ám nem igazán változott a játék képe, a jól záró északi védőfal megszerezte a labdát, az indításokból pedig jöttek a találatok.

Feltűnő volt, hogy a második félidőben a norvégok szinte csak a kapu felső részét célozták, mivel a remek reflexű spanyol hálóőr, Navarro 169 centiméter magas.

Az utolsó tíz perc 25-21-ről indult, és utolsó tartalékaikhoz nyúltak a spanyolok: felgyorsult a játékok, és megkezdték a felzárkózást. Két norvégot is kiállítottak, az emberelőnyben pedig 26-25-re jöttek fel.
Azonos létszámban már jobbak voltak a skandinávok, és megnyerték az izgalmas összecsapást.

Korábban:
a 3. helyért:
Svédország-Montenegró 25-23 (11-12)

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu