„Hiányozna Nagy Laci, ha elmenne!"

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 25. 17:55
Óriási veszteség érné a magyar kézilabdázást, ha Nagy László a jövőben nem a magyar, hanem a spanyol válogatott mezét húzná magára. A korábbi világklasszis játékos, Éles József nem lepődött meg a híren, a SportHirado.hu kérésére felvázolta az esetleges döntés mellett és ellen szóló érveket is. A Barcelonában szereplő átlövő válogatottbeli társa, Iváncsik Gergő szerint rettenetesen hiányozna közülük, de vannak, akik kis idő múltán betölthetnék az általa hagyott űrt. Abban tehát mindenki egyetért, Laci a magyar együttes kirakatembere, ha úgy tetszik, az arca. Nem lenne könnyű pótolni...

- Nem mondom, meglepett a hír - reagált Éles József, aki egyelőre vár az újabb lehetőségre a gyöngyösi után. - Számítani lehetett rá, hogy lesz olyan játékosunk nekünk is, akinél ez a lehetőség felmerül.

- Nézzük szisztematikusan végig. Miért akarhat valaki országot váltani, más nemzeti csapatban szerepelni? 

- Nagy Lacival én rengeteget beszélgettem korábban, elmondhatom, hogy jól ismerem. Biztos vagyok benne, hogy szeretne sokkal többet elérni, mint eddig. Márpedig az Európa-bajnok spanyol válogatottal erre több esélye lehet, mint a magyarral. Ráadásul Sterbik Árpád már náluk szerepel, és Rutenka honosításáról is szó volt. Lacikával akár egy világbajnoki győzelemre is esélyük lehet. A másik, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül, az anyagiak. Nagyjából tudom, hogy mekkora összegeket kapnak kint a játékosok egy-egy elért eredmény után. Sokszorosát az itthoniaknak, de inkább ne is hasonlítgassunk.

www.vehir.hu
Éles József nem lepődött meg a hír hallatán
Fotó: www.vehir.hu

 - Nem is lehetne, hiszen túl nagy a különbség a kettő között. Ám ott van még a hazaszeretet kérdése.

- Azt nem szeretném megítélni, hogy ez jó vagy rossz döntés lenne-e. Mindenkiben másképp buzog a hazaszeretet. Valószínűsítem, hogy más játékosok is elmennének, ha ebben a helyzetbe kerülnének. Csak éppen kevés az olyan játékosunk, mint Laci. Ráadásul hosszú évek óta kint él, és a szerződése is sokáig Katalóniához köti, így nem lennék meglepve, ha ott akarna letelepedni. Ő érzi a legjobban, hogy van-e ott jövője vagy sem. 

- Adott esetben lehetne őt pótolni?

- Nézze, ő a válogatott első számú embere. Nem lenne könnyű, persze, hogy nem. De úgy gondolom, több remek játékosunk is van, például Laluska Balázs vagy Mocsai Tamás. Biztos, hogy ők és társaik is többet vállalnának Laci hiányában. 

- Ha ön kapott volna hasonló ajánlatot pályafutása során, azonnal nemet mondott volna, vagy aludt volna rá egyet?

- Ez egy nagyon nehéz kérdés. Én végül nem mentem ki még klubszinten sem. Így, idősebb fejjel úgy gondolom, lehet, hogy ki kellett volna szerződnöm. De azt nem hiszem, hogy más válogatottban pályára léptem volna. Mi, anno negyedannyit kerestünk, mint a mostani játékosok, szóval ez biztos közrejátszott volna. Egyébként még annyit hozzátennék Laci esetéhez, hogy külföldön komolyan támogatják a játékosokat a szövetségek, így még jobban megéri odaát kézilabdázni. 

- Ha jól tudom, ön azért inkább itthon maradna. Akár szövetségi kapitányként is.

- Egyelőre még nincs újabb fejlemény ebben az ügyben. Szeptemberben lesz a szövetségi kapitányválasztás, nagyjából tudom azt is, hogy kik a jelöltek. Úgy érzem, egyre inkább a fiatal edzőké lesz a főszerep. Lassan megkaphatják, megkaphatjuk a marsallbotot. Egy biztos, óriási megtiszteltetés lenne és egyben nagyon nehéz feladat. Hiszen, ha Nagy Lacira nem számíthatunk, akkor főként nehéz lenne olyan csapatok ellen szerepelni a januári Eb-n, mint a spanyolok vagy a csehek. Nem mondanék azonnal igent, el kell gondolkodni rajta. 

A VÁLOGATOTT TÁRS VÉLEMÉNYE:
Iváncsik Gergely, az MKB Veszprém játékosa, Nagy László csapattársa a válogatottban: - Már a selejtezők során is lehetett ilyen híreket hallani, nem tudom, hogy most pontosan meddig jutott el ez az ügy. Nagyon hiányozna a csapatból, ha úgy döntene, más válogatottban folytatja. Pótolni se lenne egyszerű, de vannak jó játékosaink, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, ők előbbre lépnének gondolom ebben az esetben. Éppen egyik ismerősömmel beszélgettünk a minap erről a témáról, meg arról, hogy én hogy döntenék ugyanebben a helyzetben. Én csak abban az esetben gondolkodnék el rajta, ha évek óta próbálnánk a válogatottal sikertelenül kijutni nemzetközi versenyekre. Akkor megfontolnám a dolgot.

 

 

 

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu