Imre Vilmos: Görbicz nélküli esélyek

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 13. 06:50
Védekezés, védekezés, védekezés. Imre Vilmos, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint ez lehet a titka a Győri Audi ETO KC Bajnokok Ligája győzelmének a Viborg ellen. A nemzeti csapat mellett a Dunafer férfiegyüttesét is irányító szakember a SportHirado.hu-nak elmondta: óriási lökést adhat a sportágnak egy esetleges végső siker. Kollégája, a férfiválogatottat vezető Hajdu János szerint Görbicz Anita hiánya miatt a győri játékosoknak legalább száztíz százalékot kell nyújtaniuk a Veszprém Arénában.

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
A két mérkőzés nyújtott összteljesítmény alapján megérdemelte volna-e a BL-győzelmet a Győr?
Igen 82.9%
 
Nem 17.1%
 

- Úgy érzem, hogy a BL-döntő első mérkőzésén védekezésben világszínvonalút nyújtott a Győr és ennek köszönheti sikerét – vágott a közepébe Imre Vilmos. - Ami nagyon fontos, hogy szakmailag nem volt gyenge pont a csapatban, mindenki magas szintű teljesítményt nyújtott. Már a mérkőzés előtt is azt nyilatkoztam, hogy Görbicz Anita pótlásához az kell, hogy midenki egy picivel többet hozzon ki magából. A védekezés – és persze Pálinger Katalin bravúrjai – mellett a csapat egységének és küzdőszellemének köszönheti sikerét az ETO.

- A dán együttes nem készült túlságosan is a mérkőzést végül kihagyó Görbicz Anitából?

- De. Ismerve a Viborg kapusát, Haraldsent, biztos, hogy sokat készült Anitából. Amikor egy ilyen játékos nem játszik, az óhatatlanul kelt egy kis zavart az ellenfél soraiban. Tulajdonképpen arra nem voltak felkészülve, hogy mit fog a Győr játszani ebben a szituációban. Tudat alatt benne van a másik csapatban, ha az ellenfél legjobbja nincs a pályán. Ha pedig nem jön az eredmény, türelmetlenné válik az együttes. Ez pontosan érzékelhető volt a dán csapat játékán.

- Bojana Popovics hiánya miért nem okozott hasonló tüneteket a győrieknél?

- A montenegrói játékos már régebb óta sérült, így a Viborgnak több ideje volt felkészülni a pótlására. Az ETO felkészülésén is láttam, hogy ők már egy klasszisa nélküli ellenfélre gyakorolt. A dánoknak viszont kevés idejük maradt arra, hogy a Görbicz Anita nélkül felálló magyar csapatra. Mindenesetre egy ilyen világsztárokkal teletűzdelt együttesben nem okoz gondot Popovics kiválása.

- Többezer magyar drukker előtt még egy Popoviccsal kiálló Viborg se mehet biztosra.

- Ott voltam a győri rendezésű női Magyar Kupa-döntőn, ami előtt a férfiak BL-negyeddöntőjének visszavágóját rendezték, ahol a Ciudad Real a veszprémi vereséggel is tovább tudott jutni. Hallottam, ahogy a meccs végén megérkeznek a veszprémi drukkerek. Hihetetlen milyen összefogás van a két város között, ez plusz motivációt jelenthet a lányoknak. A szurkolás minőségén nagyon sok múlik majd. Biztos vagyok benne, hogy fantasztikus hangulat lesz a csarnokban. Bármilyen jó csapat a Viborg, ez megviseli majd őket. Szerintem egyébként akármelyik pályán rendeznék a meccset Magyarországon, teltház előtt játszhatnának a lányok.

- Nem fél a túlzott elbizakodottságtól, hogy a lányok már most megnyertnek tekintik a párharcot?


- Azt hiszem, az elmúlt évek tapasztalatai után kellő komolysággal és odafigyeléssel mennek majd ki a pályára. Ezek az együttesek tulajdonképpen bármikor képesek legyőzni a másikat idegenben. A Viborg a második meccsre biztosan fel fog készülni a Görbicz nélküli Győrből, tehát egy pillanatig sem szabad elkiabálni. Védekezés, védekezés, védekezés. Ez a legfontosabb és a legalapvetőbb. Most a dánoknak kell jönniük, hiszen az ETO van lépéselőnyben. A vendégeken lesz a nagyobb teher, ám óvatosan kell fogalmazni, hiszen az utóbbi években nagyon sok csapat nyert idegenben kupát.

- Mit jelenthetne egy esetleges siker a magyar kézilabdázásnak?

- Tíz éve nem volt BL-győztesünk, hét éve BL-döntősünk. Óriási lökést adhat a honi szakágnak a végső győzelem. Már most minden magyar nagyon büszke arra, hogy a győriek bejutottak a fináléba. Összességében hatalmas sikernek lehet értékelni a döntős szereplést is.

HAJDU JÁNOS, A FÉRFIAK SZÖVETSÉGI KAPITÁNYA:
„Popovics hiánya ezúttal sem fogja befolyásolni a játékukat, ebben biztos vagyok. Görbicz Anita hiánya pedig inkább lelki konfliktusok alakulhatnak ki az ellenfélben. Ha hasonlóan jó támadómunkát mutat a Győr és Anitát is ugyanilyen sikeresen tudják pótolni, akkor meglehet a győzelem itthon is. Na, persze kell a kintihez hasonló védekezés is, amely például a visszarendeződés során fantasztikusan jó volt. Az, hogy Veszprémben játszhat az ETO, az nekik is kedvezhet, hiszen idegenben jobbak a győriek. Igaz, ez a Viborg esetében is megállja a helyét. Görbicz hiányában a társaknak legalább száztíz százalékot kell beleadniuk és át kell venniük a felelősséget. Világraszóló siker lehetne, hogy összejönne a győzelem."
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu