Iváncsik-fesztivál, gólGála Gyulával

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 30. 19:54
December végén ünnepelt a magyar kézilabda, a veszprémi gálán a sport jelenének, múltjának és persze jövőjének nagy és leendő sztárjai léptek fel. Szivacskézilabda-meccs, szurkolók (békés) összecsapása, férfi magyar-szerb és öregfiúk találkozó, a női közönség-válogatott és a médiaválogatott meccse, majd zárásul az "Év kézilabdázója" díjak átadásával búcsúztatták 2008-at.

Az évzáró veszprémi kézilabdagála érdemi része a magyar férfi közönségválogatott és a szerb együttes összecsapásával vette kezdetét. A hétfői felkészülési meccs után rögtön kedden találkozott a két együttes, ám ez a mérkőzés már némileg barátságosabb hangulatban zajlott.

 

Ennek megfelelően a kézilabda szórakoztató magasiskoláját láthatta a veszprémi aréna népes közönsége. Persze nem a védekezésről szólt a meccs, s hogy a két csapat nyitott védekezése átjárhatónak bizonyult, azt a 18-18-as félidei eredmény mutatta. Annál inkább villogtak támadásban a játékosok. A két Iváncsik, Gergő és Tamás hamar elvette a szerb kapus kedvét, szép indításgólokat lőttek, és persze nem maradhatott el a kínai figurából elért találat sem.

 

Természetesen a szerbek sem feltett kézzel jöttek ki a pályára (kivéve a védekezést), a szaggatotton kívülről gólt lőve tartották meccsben a vendégeket, hiszen a szabályok értelmében a távoli kísérletek kettőt értek.

 

A második félidőben gálamérkőzéseken ritkán látható dolog történt: a felkészülési meccsen az orrunk alá sok borsot törő Markovicsot küldték két percre pihenni. A szerbeknek ez sem kottyant meg, még vezettek is az emberhátrány során.

 

Azért az előny szinte végig a magyar együttesnél volt, Putics és Nagy lövéseivel nem tudott mit kezdeni a szerb védelem. És persze ott volt a fesztivál erejéig átkeresztelt „Gála” Gyula. Már az előző nap is nagyon belőtte a szerb kaput, és a gálán sem felejtette el védjegyévé vált hát mögött megeresztett gólját, amit még a szünetben a nézőknek is próbált megtanítani.

 

A hajrában a Pick Szeged vezetőedzője Vladan Matics is lehetőséget kapott a magyar csapatban. Szépen osztogatta a labdákat (például Törő Szabolcs mondhatott neki köszönetet gólja után), addig szélsőtársa, a balkezes Gulyás Páter gólokig jutott. A Szeged kapusa, Marjanacs nem engedett utat Matics lövésének, a védés után a edzője viccesen meg is fenyegette a hálóőrt.

 

37-32-nél talán úgy érezte Hajdu János, a válogatott nem csak alkalmi irányítója, hogy ideje izgalmassá tenni a végjátékot, így az addig elöl eredményes Iváncsik Gergőt állította a kapuba. Nos, ez így sem sikerült, Gál ismét megszórta magát, és Vladan Matics is megszerezte megérdemelt találatát, a magyar közönségválogatott pedig a hétfőinél jóval magabiztosabban, 41-36-ra legyőzte a szerb csapatot.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu