Iváncsik: Vért kell izzadnunk az Eb-n

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 22. 15:14
- Sokkal nehezebb mérkőzésre számítottam, hiszen ezen a találkozón dőlt el a továbbjutás. Szombathelyen nagy hibát követtünk el, most magunknak és szurkolóinknak is bizonyítanunk kellett – mondta a veszprémi Iváncsik Tamás, aki társaival együtt remek teljesítményt nyújtott a magyar férfi kézilabda-válogatott vasárnapi, szlovákiai Európa-bajnoki selejtezőjén. Hajdu János szövetségi kapitány csapata 30-19-es diadallal harcolta ki a továbbjutást az ausztriai kontinenstornára.

Pedig sokan féltették a magyar együttest, hiszen Szombathelyen egy góllal kikapott a szlovákoktól, akik ellen a horvátországi világbajnokságon is csak egy pontot szerzett. Galgócon már a döntetlen is magyar örömünnepet okozott volna, de a válogatott gyorsan megnyugtatta magát és a drukkerhadat, a félidőben már 17-6-ra vezetett.

- Már az elején tudattuk az ellenféllel, hogy mi vagyunk az esélyesek! Kiváló védekezéssel és kapusteljesítménnyel, valamint a gyors támadásokból szerzett könnyű gólokkal jutottunk előnyhöz. Így a szünetre el is dőlt a kérdés” – mondta az öt gólig jutó villámléptű Iváncsik Tamás.

A szlovákok ugyan a második félidő elején amolyan minden-mindegy alapon próbálták lerohanni a riválist, közelebb is kerültek, de gyorsan kiderült, ez csak fellángolás.

„Magyar betegség, hogy egy-két bekapott gól után elmegy a kedvünk a mérkőzéstől. De most más volt a helyzet, a tapasztaltabb játékosok folyamatosan biztattak bennünket, hiszen magam is megijedtem, amikor feljöttek hét gólra” – tette hozzá a klasszis.

Iváncsik Tamás külön kiemelte a kapus Fazekas Nándor szerepét, aki pompás védések sorával bénította meg a hazaiakat, ráadásul folyamatosan spannolta társait. A Veszprémbe visszatérő hálóőr produkciója jelentette a galgóci összecsapás egyik kulcsát, de a többiek is kitettek magukért. Erre az ausztriai Európa-bajnokságon is szükség lesz, hiszen a sportág elitjével találkozik majd az egyre markánsabban és kiegyensúlyozottabban teljesítő honi válogatott.

„Nehéz Európa-bajnokságra számítok, nagyon jó csapatokkal találkozunk. Minden mérkőzésen vért kell majd izzadnunk a sikerért. Úgy vélem, gyors kontráinkkal lephetjük meg ellenfeleinket, de még minden téren fejlődnünk kell. Fontos, hogy megfelelően beépítsük a cseréket is a csapatba, hogy bármikor bevethessük őket. A selejtezők azt mutatják, jó úton haladunk” – szögezte le a jobbszélső.

Iváncsik Tamás sikerekben gazdag és Marian Cozma halála miatt egyben tragikus szezont tudhat maga mögött. Így elkél a pihenő a veszprémiek klasszisának.

„A három-négy hét kevés lesz arra, hogy mindenre időt szakítsunk” - zárta nyilatkozatát a válogatott kulcsembere.

Hajdu János szövetségi kapitány szintén elégedett a magyar válogatott teljesítményével, de nem értékeli világraszóló sikernek a továbbjutást.

„Szép feladat volt, teljesítettük – kezdte értékelését a szakember. – Hoztuk a papírformát, így nem is tudom, hogy javultunk-e valamiben az elmúlt hónapokban. Az biztos, hogy a szombathelyi találkozóhoz képest nagyon nagyot léptünk előre. Úgy gondolom, a magyar válogatott a világ legjobb hat csapata közé tartozik, természetesen az aktuális formától függően. Ez látszott a világbajnokságon is, elődöntősök vagy döntősök lettünk volna, ha extra teljesítményt nyújtunk a horvátok vagy a franciák ellen. De ehhez már nem volt erőnk”.

A szakvezető megbízatása lejár a válogatott élén, így hamarosan eldől, hogy Hajdu János vagy egy másik edző vezeti majd a klasszisok egész sorát felvonultató együttest. A tapasztalt tréner szerint ez kulcskérdés, hiszen hosszú távra kell tervezni.

„Minden edző vágya, hogy ilyen csapatot irányítson – jelentette ki a szakvezető. - De most nem az számít, hogy én mit szeretnék. Londonig kell vinnie valakinek a válogatottat, erről augusztusban születhet döntés. Több megbeszélésre és egyeztetésre lesz szükség, mert az a kérdés, hogy jó-e az, ha a szakmai igazgatói feladatok mellett viszem tovább a csapatot, vagy esetleg az a megfelelő, ha nem folytatom szakmai igazgatóként. De az is előfordulhat, hogy szakmai igazgatóként segítem majd valakinek a munkáját”.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu