Kézilabda, női Eb: Norvégia legyőzte Oroszországot és döntős

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 13. 17:47
A Macedóniában zajló női kézilabda Európa-bajnokság második elődöntőjében Norvégia hat góllal (24-18) legyőzte Oroszországot és bejutott a vasárnapi fináléba, ahol Spanyolország lesz majd az olimpiai bajnok északi gárda ellenfele. A harmadik helyért Németország-Oroszország találkozót rendeznek.

A norvégok 6-0-lal kezdték az összecsapást, az oroszok első találatukat a hatodik percben szerezték, és bár feljöttek a folytatásban 7-5-re, ez a nyitány az egész mérkőzésre erősen rányomta a bélyegét.

 

A középdöntő utolsó fordulójában már összemérte magát a német és az orosz együttes, annak a találkozónak egyetlen tétje volt az eredménytől függetlenül elődöntős két csapat esetében, hogy melyikük tudja elkerülni az abszolút favorit norvégokat.

 

Ez végül az oroszokat öt góllal (27-22) legyőző németeknek jött össze, de előrébb ezzel a helyzeti előnnyel sem jutottak, hiszen az első elődöntőben háromgólos (32-29) vereséget szenvedtek az esélytelenebbnek vélt spanyoloktól.

 

Utóbbiak számára szintén nem lesz ismeretlen a vasárnapi ellenfél: az Eb meglepetéscsapata a kontinensviadalt a favorit norvégok elleni döntetlennel (21-21) kezdte a B csoportban.


NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, ELŐDÖNTŐ:
Norvégia - Oroszország 24-18 (12-7)
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu